אוזני המן
אוזני המןצילום: פרטי

מתכון אוזני המן:

350 גרם קמח לבן

40 גרם אבקת שקדים

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה קוביות

100 גרם שמנת להקצפה 38%

אופן הכנה:

בקערת המיקסר שמים את החומרים הבאים: קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וחמאה.

בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה מערבבים את הכל עד קבלת מרקם חולי (ללא גושי חמאה)

עוצרים את המיקסר מוסיפים את השמנת בבת אחת ומפעילים על מהירות נמוכה למספר שניות עד קבלת בצק.

את הבצק מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקרר למספר דק'.

מוציאים מהמקרר ובעזרת קורצן יוצרים עיגולים, ממלאים במלית הרצויה ויוצרים את הצורה.

את האוזן אמן לפני האפייה מקפיאים למשך שעה.

אפייה: 170 מעלות טורבו למשך 17-20 דק' עד השחמה.

מתכון מלית פרג:

מצרכים:

• 220 גרם סוכר.

• 315 גרם חלב.

• 50 גרם חמאה.

• ביצה אחת.

• 100 גרם אבקת שקדים טחונים.

• 350 גרם פרג טחון.

אופן הכנה:

• בקלחת רחבה שמים את הסוכר החלב והחמאה ומבשלים עד לרתיחה קלה.

• מוסיפים את הפרג בבת אחת ומערבבים בעזרת לקקן ומייבשים את המלית.

• מוסיפים את אבקת השקדים גם כן וממשיכים לייבש למשך 2 דקות נוספות.

• נותנים למלית להתקרר ומוסיפים את הביצה.

• מעבירים לקופסא אטומה ולמקפיא.

המתכון באדיבות חן כהן, הקונדיטור הראשי של DAVO PRO