האוכל שנשלח לחיילים
האוכל שנשלח לחייליםצילום: ללא קרדיט

אני מניח שרוב עם ישראל נמצא בסיטואציה הבאה:

המקרר מלא בשאריות בשר וסלטים מסעודת פורים, השולחן בסלון עמוס במשלוחי מנות וחטיפים שקבלנו, והראש מתחיל לכאוב כי עוד פחות מחודש פסח!

אז במיוחד לתקופה המורכבת הזו בין פורים לפסח הכנו לכם מספר רעיונות שיעשו לכם קצת סדר בראש.. וגם בבית.

ראשית את הבשר והסלטים שהם טריים ולא ישרדו עד סוף השבוע מומלץ לאכול ביומיים הקרובים, איזה כיף חסכנו להכין ארוחת צהריים.

את כל השלל ממשלוחי המנות נחלק לפי קטגוריות:

  • דברים שמחזיקים המון זמן עם תאריך תפוגה ארוך / כשרים לפסח (בקבוקי יין/שתייה/טחינה גולמית/שמן זית וכו')
  • מוצרים עם תאריך תפוגה קצר ואוכל טרי (כמו העוגיות של השכנים והאוזני המן של הבת דודה)
  • חטיפים וממתקים שאין לנו כל כך מה לעשות איתם.. (מי אוכל כל כך הרבה גליליות?)

את הקטגוריה הראשונה יהיה לנו הכי קל לפתור: נאחסן בארון ונשתמש בפסח במה שרלוונטי.

את הקטגוריה השנייה אנחנו נוכל להקפיא דברים שרלוונטים אלינו, ומה שלא נצרף לקטגוריה השלישית.

(אגב אם אין לכם מקום מיותר במקפיא, זאת הזדמנות נפלאה להתחיל לרוקן אותו להשתמש בדברים שהקפאנו לפניי המלחמה).

את כל החטיפים הממתקים והשטויות שנשארו מומלץ לתרום לעמותות כמו יד אליעזר, חסדי נעמי, תכלית וכו' לצערנו לא חסרים משפחות שישמחו לקבל קצת שוקולד ואוכל מזין..

כמו כן בתקופה הזאת ניתן לשלוח משלוחי מנות לחיילים ולמפונים שעדיין לא בביתם גם בימים אלא אחרי פורים..

העיקר שלא נזרוק לפח שום דבר!

מקווים שעשינו לכם קצת סדר בראש, ואם לא אז תתחילו להתארגן כי פסח מתקרב..