
עבודה עם מסור שולחן יכולה להיות שימושית בהרבה מאוד מקרים, אך היא בעיקר באה לידי ערך במקרים בהם נרצה לבצע חיתוכים ישרים ומדוייקים.
עם זאת, חשוב להדגיש כי בדיוק כמו עבודה עם סוגי מסור אחרים - גם כאן, העבודה דורשת מאיתנו לעקוב אחר לא מעט דגשי בטיחות חשובים במיוחד, שמטרתם היא בעצם למנוע סכנת פציעה וכמובן, לעזור לנו לבצע את העבודה בצורה הנכונה.
אז איך להשתמש במסור שולחני בצורה הנכונה? בכתבה זו, החלטנו לרכז עבורכם טיפים מנצחים שיעזרו לכם למנוע תאונות עבודה ולעבוד בצורה בטיחותית ונכונה.
לפני הכל - מתי ולמה נצטרך לעבוד עם מסור שולחן?
בדרך כלל, נעבוד עם מסור שולחן כאשר נצטרך לבצע עבודת ניסור מאסיבית, כזו אשר דורשת מאיתנו ניסור בקנה מידה גדול של עצמים כמו קורות, מדפים, פלטות עץ וכדומה - כאשר אלו בעובי גדול יחסית. בדרך כלל, המסור יהיה גם מצויד באפשרות נוחה של חיתוך בזוויות שונות, וזו גם סיבה נוספת לכך שבהרבה מאוד מקרים מדובר באפשרות אותה המון אנשי מקצוע שונים יעדיפו. בזכות התכונה הזו, יהיה ניתן להגיע למידת דיוק מקסימלית עבור מספר סוגי חומרים שונים.
כך לדוגמא, כאשר נחתוך רגלי שולחן לעיתים נצטרך לחזור על פעולות החיתוך מספר פעמים, ואילו נצטרך לוודא כי אנחנו עושים זאת בצורה מדויקת ומחקים את הדרך בה חתכנו את הרגליים הקודמות בצורה כמעט מושלמת.
התאמת גובה הלהב
עבודה בטוחה ונכונה עם מסור שולחן מתחילה בהתאמת המסור לסוג העבודה הספציפי וכמובן - לסוג החומרים איתם נצטרך לעבוד. לכן, חשוב מאוד לכוון את גובה הלהב, זאת על מנת שנוכל להתאים אותו לעובי החומר איתו נרצה לעבוד עבור תוצאה מדויקת ככל הניתן, וכמובן גם עבור שמירה על אורך חיי הלהב ומניעת עומסים - שאלו חלקים קריטיים של עבודה בטוחה. מעבר לכך, מהירות החיתוך תהיה הרבה יותר טובה כאשר נעבוד עם להב בגובה מתאים לעובי החומר.
דגשי בטיחות לעבודה נכונה
הנה כמה פרמטרים חשובים אותם צריך לקחת בחשבון כאשר עובדים עם מסור שולחן:
• ציוד מגן - כמו עבודה עם כל סוג מסור אחר, גם כאן חשוב להקפיד על לבישת ציוד מגן מתאים, כמו לדוגמא הרכבת משקפי מגן.
• הוראות הבטיחות - חשוב מאוד להיצמד להוראות הבטיחות בעת העבודה עם סוג החומר הספציפי שבחרתם, וכמובן לקרוא בעיון את הוראות הבטיחות שהגיעו עם המסור שלכם. עבודה בהתאם להוראות הבטיחות עוזרת למנוע תאונות, ושומרת עליכם מפני פציעות וסיכונים שונים.
• סביבה נקייה - חשוב לא פחות להקפיד לעבוד בסביבה סטרילית ונקייה, מכיוון שסביבה שאינה נקייה מסכנת אותנו ובעצם אינה בטוחה עבורינו.
תקינות המסור
חלק נוסף וחשוב לא פחות מכללי הבטיחות עליהם נרצה להקפיד בעת עבודה הוא כמובן - לשמור על תקינות המסור. חשוב לשמור על להבי המסור מושחזים היטב, זאת מאחר ולהבים מושחזים ידרשו הרבה פחות כוח עבודה, ובהתאם לכך הם מפחיתים את הסיכון של חיכוך במקומות בהם לא תכננו זאת. בכל אופן, חשוב לדעת כי ניסור שאינו מצריך מכם ומהמסור מאמץ רב מדי הוא ניסור הרבה יותר בטוח ונכון - אותו ניתן להשיג כאשר נעבוד עם מסור שהלהבים שלו הושחזו היטב טרם ביצוע העבודה.
חלקים תקינים
כל חלקי המסור אמורים להיות מורכבים היטב ובצורה מדויקת ויציבה, חלקים כמו הידית, הלהב ומגן הלהב, השרשרת (במידה ויש), וכמובן שחשוב להקפיד כי על אף חלק אין שברים או סדקים כאלו ואחרים במשך העבודה.
מגן
רוב המסורים היום מגיעים בנוסף גם עם מגן אותו מתקינים מעל הלהב, והתפקיד שלו הוא בעצם לשמור על הלהב וגם על הידיים שלנו במיקום רחוק ממנו יחסית בזמן העבודה. אפשר להסיר ולהתקין את המגן לסירוגין לצורך ניקיון, אך חשוב להקפיד כי בכל עת שאתם עובדים עם מסור שולחן ומנסרים באמצעותו תעבדו אך ורק במצב בו המגן מותקן שכן, עבודה במצב בו המגן אינו מותקן ושכחנו להחזיר אותו היא עבודה מסוכנת ולא בטוחה כלל.