עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפסצילום: Canva

רוצים להכין קינוח והחופש הגדול כבר גמר לכם את כל הכוחות? הקינוחים הפשוטים והמהירים האלו הם בדיוק בשבילכם. קבלו 10 קינוחים מנצחים וקלים שישאירו לכם ולאורחים טעם מתוק של עוד.

גלידת סורבה אבטיח

קבלו מתכון לגלידה בטעם אבטיח מ-4 מרכיבים בלבד שניתן למצוא כמעט בכל בית.

מצרכים:

חצי אבטיח חתוך לפרוסות

רבע כוס מיץ תפוזים מ-2 תפוזים סחוטים

3-5 כפות סוכר לבן

קורט מלח

הוראות הכנה:

1. חותכים את האבטיח לפרוסות ומקפיאים במשך 3-4 שעות.

2. שמים את כל המרכיבים בקערה וטוחנים עד לקבלת מרקם רך של סורבה.

3. מתקנים טעמים לפי הצורך ומגישים.

*הערה: יש לטחון את הסורבה לפי שלבי המתכון לקבלת מרקם סורבה רך

כדורי שוקולד בטעם של פעם

רוצים להכין כדורי שוקולד עם טעם בלתי נשכח? עקבו אחרי הוראות המתכון ותתכוננו לקבל המון מחמאות.

מצרכים:

50 גרם מחמאה (רבע חבילה)

חצי כוס מים

חצי טבלת שוקולד מריר

שרוול ביסקוויטים פתי בר

חצי כפית תמצית וניל

ציפוי: סוכריות צבעוניות, קוקוס טחון, אגוזים טחונים

הוראות הכנה:

1. מפוררים את שרוול הביסקוויטים היטב. (ניתן להשאיר מעט חתיכות גסות לטעם קראנצ'י).

2. ממיסים בסיר את המחמאה וטבלת השוקולד תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים ל-10 דקות.

3. מעבירים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים היטב ומחלקים לכדורים.

4. מצפים את כדורי השוקולד בתוספות שאוהבים, מקררים למשך 1-2 שעות ומגישים.

מלבי חלבי

מלבי טעים וממכר שכולם אוהבים ואי אפשר להפסיק לזלול.

מצרכים:

למלבי:

ליטר חלב

מיכל שמנת מתוקה 38%

כוס סוכר

כף מי ורדים

חצי כוס קורנפלור

קורט מלח

לסירופ:

כוס סוכר

חצי כוס מים

2 טיפות צבע מאכל אדום

קוקוס טחון ופיסטוקים (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. מחממים בסיר חלב, שמנת מתוקה, סוכר, מי ורדים, קורנפלור ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק. ממשיכים לבשל עד לרתיחה תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש.

2. מצננים את התערובת במשך 15 דקות, מעבירים לכוסות הגשה, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

3. מכינים את הסירופ: מחממים סוכר עם מים וצבע מאכל עד להמסה מוחלטת של הסוכר ומצננים למשך מספר דקות. שופכים את הסירופ מעל המלבי, מוסיפים קוקוס טחון ופיסטוקים ומגישים.

פאדג' שוקולד חלומי

אנחנו ממליצים לכם בחום לשמור את המתכון הזה לפעמים נוספות. הפאדג' הזה הוא בין הקינוחים הטובים שיצא לנו להכין ואנחנו פשוט מכורים אליו.

מצרכים (לתבנית בגודל 15X20 ס"מ):

2.5 חבילות שוקולד חלב

2/3 כוס שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

2/3 פקאנים חתוכים גס

הוראות הכנה:

1. שמים בקערה שוקולד, שמנת מתוקה ומחממים במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה וקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים תמצית וניל ופקאנים חתוכים גס ומערבבים עד לפיזור אחיד של האגוזים.

3. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לקירור למשך שעה וחצי.

כדורי פיסטוק שוקולד לבן

מחפשים גיוון לכדורי השוקולד הרגילים? קבלו מתכון נהדר לכדורי פיסטוק בתוספת שוקולד לבן.

מצרכים:

2 חבילות ביסקוויטים פתי בר גרוסים

חצי כוס פיסטוקים גרוסים

1 טבלת שוקולד לבן

שליש כוס שמנת מתוקה

קורט מלח

ציפוי: קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות

הוראות הכנה:

1. שמים בקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל את טבלת השוקולד הלבן והשמנת ומחממים בפולסים קצרים של 30 שניות תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מצננים ל-5 דקות.

2. שמים בקערה גדולה את תערובת השוקולד, ביסקוויטים, פיסטוקים, מעט מלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מחלקים את התערובת לכדורים ומצפים בקוקוס טחון או סוכריות צבעוניות.

4. שמים את הכדורים בתבנית או צלחת, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

גרנולה ביתית מנצחת

אחרי שתכינו את המתכון הזה אתם לא תקנו יותר גרנולה מהסופר! מכינים את המתכון בקלי קלות ונהנים מגרנולה טבעית, בריאה וטעימה יותר מגרנולה תעשייתית.

מצרכים:

מרכיבים יבשים

2 כוסות שיבולת שועל

חצי כוס קמח

כוס אגוזי מלך קצוצים דק

חצי כוס שוקולד צ'יפס

שליש כוס צימוקים

קורט מלח

מרכיבים רטובים

שליש כוס טחינה

חצי כוס דבש

חצי חבילת חמאה מומסת (100 גרם)

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה.

2. מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים היבשים ובקערה נפרדת את כל המרכיבים הרטובים.

3. שופכים את הקערה עם המרכיבים היבשים לקערה עם המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מרססים על נייר האפייה מעט שמן, מעבירים את התערובת לנייר האפייה ומיישרים אותה כך שהתערובת תהיה בגובה אחיד.

5. מכניסים לתנור החם ואופים למשך 25-30 דקות או עד להשחמה קלה. מצננים את הגרנולה עד שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר, חותכים ומגישים.

עוגיות חמאה קלאסיות ללא גלוטן

מחפשים קינוח קל ומוצלח ללא גלוטן? עוגיות החמאה האלו לא מביישות עוגיות חמאה רגילות והן טעימות ברמות.

מצרכים:

1.5 כוסות קמח תמי רב תכליתי

חצי כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס חמאה רכה

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה.

2. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק לכדורים ומשטחים מעט על נייר האפייה, אופים למשך 7-10 דקות או עד להשחמה קלה בצדדים ומגישים.

כדורי חמאת בוטנים ממכרים

מחפשים קינוח קל וטעים? את כדורי חמאת הבוטנים האלו ניתן להכין ב-5 דקות עבודה בלבד, שיהיה בתאבון!

מצרכים:

חצי כוס חמאת בוטנים מתוקה

חצי כוס דבש

שני שליש כוס שיבולת שועל דקה

2 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

אופציונלי: חמוציות או צימוקים

הוראות הכנה:

1. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מחלקים את התערובת לכדורים, מכניסים למקרר למשך שעה וחצי ומגישים.

עוגיות שוקולד צ'יפס

יכול להיות שיצא לכם לטעום בעבר עוגיות שוקולד צ'יפס אבל אנחנו בטוחים שעוגיות כאלה מוצלחות עדיין לא יצא לכם לטעום! טיפ: אנחנו ממליצים להוסיף כל תוספת שאתם אוהבים לאחר הכנת הבצק לקבלת עוגיות טעימות בגרסה אישית וטעימה.

מצרכים:

1.5 חבילות חמאה (300 גרם)

500 גרם קמח

2 ביצים

1.5 כוסות סוכר לבן

כוס סוכר חום

חצי כפית סודה לשתייה

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כוס נטיפי שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. שמים את החמאה בסיר גדול וממיסים אותה עד לקבלת גוון צהבהב-חום. לאחר מכן מסירים את החמאה מהאש ומצננים אותה בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות.

3. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.

4. מרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה, מסדרים את העוגיות על נייר האפייה ומשטחים אותן. בשלב זה ניתן להוסיף תוספות שאוהבים כמו M&M's, באונטי, סוכריות צבעוניות, אצבעות קינדר ועוד.

5. מכניסים את העוגיות לתנור החם ואופים למשך 8-10 דקות או עד להזהבה קלה מהצדדים. מצננים למשך 5-10 דקות ומגישים.

עוגת קפה בחושה

מחפשים עוגה קלאסית שכולם יאהבו? המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם. עוגת קפה טעימה עם נס קפה אמיתי שגורם לקחת עוד פרוסה ועוד פרוסה.

מצרכים:

2 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

חצי כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום

כוס שמן

3 ביצים

3 כפות קקאו

כף נס קפה

כוס מים חמים

קורט מלח

פיזור מעל העוגה: אבקת סוכר

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות מצב אפייה.

2. מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.

3. מכניסים את העוגה לתנור החם ואופים למשך 30-35 דקות או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש. מצננים מעט את העוגה, מפזרים אבקת סוכר ומחלקים לפרוסות.

אנחנו בטוחים שגם אתם תוכלו לבחור מתכון שיהיה עבורכם פתרון מהיר ונוח לקינוח מוצלח וטעים. מחפשים קינוחים נוספים? באתר מתכונית תוכלו למצוא מגוון רחב של קינוחים הכולל קינוחים אישיים, קינוחים פרווה, קינוחים חלביים, קינוחים טבעוניים, קינוחים ללא גלוטן, קינוחים בריאים ורבים נוספים שמכינים בקלי קלות.