
אל"מ א' שהודח מונה לחקור את כשלי ה-7 באוקטובר למרות שהיה לו חלק מרכזי בכשל, כך דווח הערב (שני) בחדשות 12.
ההדחה הגיעה בשל העובדה שניהל קשר רומנטי עם פקודה שלו, אך ברור כי א' אמור לעמוד בלב חקירת המחדל בשל העובדה ששימש כקצין המודיעין של פיקוד הדרום.
מערכת היחסים הייתה בהסכמה ולכן לא נפתחה חקירת מצ"ח, אך בשל העובדה שהוא עבר על חוקי הצבא הוחלט להדיח אותו מתפקידו הבכיר.
החקירה נועדה לצרכיו הפנימיים-מבצעיים של צה"ל, אך מינוי א' עורר שאלות גם בתוך הצבא.
דובר צה"ל מסר בתגובה: "קמ"ן פד"ם הודח מתפקידו לאלתר. בשלב הזה הוא רושם את עדותו האישית לאירועים שהתרחשו תחת פיקודו ב-7/10. הוא אינו מוביל את צוות התחקירים המודיעיני בפיקוד הדרום".
ח"כ אלמוג כהן הגיב: "מינוי הזוי זה הוא המשך ישיר להדחתו של הקצין המצטיין בעקבות תקלה מבצעית מצערת, אם בשלה העת המוסרית להדיחו בעקבות תקלה מבצעית, ראוי שהרמטכ"ל ידיח את עצמו בעקבות התקלה המבצעית שנקראת "מחדל ה 7 לאוקטובר", ובו הופקרנו למות ברחובות אל מול מחבלי חמאס".
