
אחד ממעשי השוד הנועזים והגדולים ביותר בארה"ב בוצע השבוע במתקן מאובטח של חברת האבטחה GardaWorld כאשר 30 מיליון דולר במזומן נעלמו בלי שיש למשטרה או ל-FBI קצה חוט בחקירה.
השוד נערך במתקן בסילמר, קליפורניה, ולפי ההשערות בוצע לאחר תכנון קפדני שהצליח להערים על אמצעי האבטחה הרבים במקום.
לא ברור כיצד השודדים נכנסו לבניין, אך צלם שתיעד את הבניין לאחר הפריצה זיהה פתח גדול באחד מקירות המבנה שייתכן ושימש את הפורצים, אך עדיין לא ניתן לדעת בוודאות האם יש קשר בין הדברים. אחת ההשערות היא שהשודדים הגיעו מן הגג וכן שהיה להם סיוע מבפנים.
בראיון לרשת NBC אמר אחד מעובדי המקום כי אופי הפריצה מעורר את החשד שהיה לשודדים שותפים שעבדו במקום. לדבריו, הקושי בעקיפת כל אמצעי הבטיחות והאזעקה במקום לא מאפשרים לשוד להתרחש ללא סיוע. בנוסף, מספר כה רב של מזומנים עשוי לשקול מאות ק"ג כאשר רק הקושי הלוגיסטי של העברת כל השטרות מבלי להיתפס מצריך סיוע מבפנים.
רוצים עוד? כתבות חדשות כל יום בצעירים בערוץ 7- המקום בשבילכם!