אינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, בדרך לקשרים דיפלומטיים עם ישראל, כך מדווח הבוקר (חמישי) העיתון "ידיעות אחרונות".
על פי הדיווח, אחרי שלושה חודשים של מגעים חשאיים בין ישראל, אינדונזיה וה-OECD - הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי שבו חברות 38 מדינות, הושג הסכם לפיו אינדונזיה מתחייבת לנרמל את יחסיה עם ירושלים, שבתמורה תסיר את התנגדותה לצירופה ל-OECD.
עוד דווח כי במכתב ששלח לפני כשבועיים מזכ"ל ה-OECD מתיאס קורמן לשר החוץ ישראל כ"ץ, ושנוסחו אושר על ידי אינדונזיה, נכתב: "אני שמח לבשר שהמועצה הסכימה רשמית לתנאי המוקדם, הברור והמפורש שעל אינדונזיה לקיים קשרים דיפלומטיים עם כל חברות הארגון לפני כל החלטה לקבלה ל-OECD. יתרה מכך, כל החלטה עתידית לקבל את אינדונזיה כחברה בארגון תדרוש הסכמה פה אחד בין כל החברות, כולל ישראל. אני משוכנע שזה מספק לך ביטחון בנקודה חשובה זו".
השר כ"ץ הגיב לדברים במכתב משלו בו כתב: "אני שותף לציפייה שלך שתהליך זה יהווה שינוי עבור אינדונזיה, שכן אני מצפה לשינוי חיובי במדיניותה כלפי ישראל, ובמיוחד ויתור על המדיניות המפלה שלה כלפי ישראל, לקראת כינון יחסים דיפלומטיים מלאים בין הצדדים".
אינדונזיה נדרשת, כדי להצטרף לארגון, הסכמה של כל 38 החברות בו כשאחד התנאים הוא קיום יחסים דיפלומטיים בין כל המדינות.
ב-OECD ביקשו מישראל שלא תתנגד למהלך אך התנהלותה של אינדונזיה במלחמה ותמיכתה בתביעה של דרום אפריקה בבית הדין בהאג - הביאה להתנגדות נחרצת.
מזכ"ל הארגון פתח במגעים שבסופם סוכם שאינדונזיה תתחייב כי לפני ההצבעה הסופית על כניסתה לארגון תכונן המדינה קשרים דיפלומטיים רשמיים עם ישראל.
תהליך הצטרפותה של המדינה המוסלמית ייקח לפחות שנתיים והוא כולל שורה של יעדים שיש לעמוד בהם שייבחנו על ידי ועדות מומחים בהם יהיו חברים גם ישראלים ויכולות לעצור את התהליך כולו.