אזיקים
אזיקיםצילום: איסטוק

העצור המנהלי נועם מרמלשטיין הגיש ערעור לבית המשפט העליון בדרישה לבטל את מעצרו.

מעצרו המנהלי של מרמלשטיין הוארך לפני שבוע בחודשיים נוספים. היום הגיש עורך דינו דוד הלוי מ'חוננו' ערעור בו ביקש כי בית המשפט יורה על ביטול המעצר.

מרמלשטיין, המתגורר באזור בנימין, נכלא ל 4 חודשים במעצר מנהלי עליו חתם שר הביטחון גלנט. לפני כשבוע, בבוקר בו היה אמור להשתחרר, כשכל חפציו ארוזים לקראת השחרור ומשפחתו ממתינה מחוץ לשערי הכלא, הוא קיבל הודעה כי גלנט הורה להאריך את מעצרו בחודשיים נוספים.

בערעור מדגיש עו"ד הלוי כי מרמלשטיין הינו ללא עבר פלילי וכי המעצר המנהלי ניתן לו ללא כל ראיות או משפט. הלוי מציין בערעור את העובדה כי עשרות עצורים מנהליים ערבים שוחררו בתחילת חודש רמדאן אף שנשפטו בעבירות ביטחוניות חמורות ומבקש מבית המשפט להורות על שחרורו של המתיישב וביטול הצו כנגדו.

עו"ד הלוי מסר: "מעל מעצרו של מרשי מתנוסס דגל שחור. מרשי נתון במעצר מזה 4 חודשים ללא ראיות וללא משפט בשל החלטה שרירותית ומפלה של רשויות הביטחון ושר הביטחון. ערעורו של מרשי לבית המשפט העליון, צפוי להישמע השבוע וכולי תקווה כי בית המשפט יעצור את עינוי ועיוות הדין הנגרם למרשי כתוצאה מהליך דרקוני זה הפוגע באופן קיצוני בחירותו".