שגריר ישראל לאו"ם גלעד ארדן נאם בדיון החירום שקיימה הלילה (שני) מועצת הביטחון של האו"ם בעקבות המתקפה האיראנית נגד ישראל.
"אמש איראן הוכיחה שוב שלא אכפת לה כלל מהאסלאם או מהמוסלמים. המתקפה האיראנית הביאה לפציעתה הקשה של ילדה בת 7 מהפזורה הבדואית, אמינה אל-חוסייני", פתח השגריר.
הוא הקרין בפני המועצה סרט וידאו המתעד את היירוט של הטילים האיראנים מעל הר הבית ומסגד אל-אקצה: "עבור איראן חיסולה של ישראל והבערת האיזור חשובים יותר מאתרים הקדושים לאסלאם. משטר האייתולות במזימתו לכפות הגמוניה שיעית דרך גרורותיו, תקף אפילו את סעודיה ואיחוד האמירויות".
"האסטרטגיה של איראן ברורה: חימוש, מימון, ואימון לביצוע פעולות טרור עבור בנות חסותה לצורך ביצוע מזימתה הרצחנית. אך היום המסכות של איראן הוסרו. אין יותר הסתתרות ואין יותר בריחה מאחריות. איראן תקפה את ישראל מהטריטוריה הריבונית שלה באופן פומבי. המסכות הוסרו ועכשיו יש להסיר מולה את הכפפות".
"איראן – נותנת החסות מספר אחת בעולם לטרור, חשפה את פרצופה האמיתי כמערערת היציבות בעולם. ועכשיו העולם חייב להפסיק להתעלם מהפשעים של איראן ולעבור למעשים".
השגריר ארדן התייחס ליכולותיה הגרעיניות של איראן וקרא למדינות החתומות על הסכם הגרעין להטיל מחדש את הסנקציות המוזכרות בו. "המתקפה הייתה אקט של הסלמה שיכולה לגרור את האיזור כולו ואת העולם למלחמה. האם אתם יכולים לדמיין מה היה קורה לו המתקפה הייתה נפתחת תחת מטריה גרעינית? איראן נמצאת במרחק של שבועות מכמות חומר מועשר שתאפשר לה לייצר ארסנל של נשק גרעיני. קחו רגע לחשוב מה היה קורה לו חמינאי היה יכול לפתוח אתמול במלחמה גרעינית. האם זה העולם שאנו רוצים לחיות בו?".
הוא פנה לחברות המועצה והבהיר שישראל שומרת לעצמה את זכות התגובה וכי הוא דורש מהמועצה לפעול נגד איראן. "אנו צריכים עולם שמובל על ידי צ'רצ'ילים, לא על ידי צ'מברליינים. ישראל שומרת את הזכות לנקוט בפעולת תגמול".
"איראן היא המפרה הגדולה בעולם של זכויות אדם ואסור שמשטר כזה יחזיק בתפקיד כלשהו באו"ם. המועצה חייבת לנקוט בפעולות: גנו את איראן על פעולות הטרור שלה. הפעילו מחדש את מנגנון הסנקציות המשתקות. הכריזו על משמרות המהפכה כארגון טרור. לא בשביל ישראל אלא למען העולם כולו. עצרו את איראן היום", סיכם.