הבחירות לרשויות המקומיות יתקיימו מחר ב-156 רשויות מקומיות. 3,787,860 אזרחים בעלי זכות בחירה יוכלו לבחור את מועמדיהם, בשני פתקים, לראשות הרשות המקומית במקום מגוריהם ולמועצת הרשות. לראשונה, ניתנה זכות בחירה לאזרחים מגיל 17.

5705 הקלפיות שיוצבו ברחבי הארץ ייפתחו להצבעה בין השעות 07:00 בבוקר ל- 22:00 בערב, למעט יישובים קטנים שמספר בעלי זכות הבחירה בהם אינו עולה על 350 - שם ייסגרו הקלפיות כבר בשעה 20:00.

עובדי משרד הפנים יפסיקו ביום הבחירות ליום אחד את העיצומים שהם נוקטים, ויפתחו את לשכות מינהל האוכלוסין בין השעות 08:00-18:00 לצורך הנפקת תעודות זהות בלבד, לבעלי זכות הצבעה.

השנה לא הוכרז יום הבחירות ליום שבתון במשק, אולם הלימודים בבתי הספר יתקיימו רק באופן חלקי.

ב-1500 בתי ספר, שבהם יוצבו קלפיות, לא יתקיימו לימודים, או שיתקיימו בחלקם. בבתי ספר אחרים ילמדו כרגיל. לפני חמש שנים החליטה הממשלה כי על משרד הפנים והרשויות המקומיות למצוא חלופות להצבת הקלפיות, כדי לאפשר בבתי הספר לימודים סדירים, אולם ההחלטה לא יושמה. להורים מומלץ להתקשר לבתי הספר ולברר אם מתקיימים לימודים.

42,349 בעלי זכות בחירה, הרשומים כתושבי אילת בפנקס הבוחרים, אמורים ביום ג' להגיע לקלפיות הפזורות ברחבי העיר אילת ולבצע את חובתם. בחירות הנוכחיות חולקה העיר אילת ל-14 ריכוזים שונים, מרביתם בבתי הספר בעיר, בהם יוצבו 63 קלפיות. 15 קלפיות יהיו מותאמות לנכים ולמוגבלים.
זאת, לעומת 2 קלפיות בבחירות הקודמות.

כתבת עתי"ם באילת מוסרת, כי קלפי נוספת תמוקם בבניין קצין העיר אילת עבור שוטרי אילת ואנשי הקבע. השנה, בניגוד לבחירות קודמות, לא יוצבו קלפיות בבית המעצר בתחנת משטרת מרחב אילת,בהעדר עצירים בעלי זכות בחירה וכן לא תוצב קלפי בבית החולים "יוספטל" באילת.

יושב ראש ועדת הבחירות באילת, חיים שניצר שבימים כתיקונם משמש מנהל סניף משרד הפנים באילת הורה על הקמת חדר תקשורת שידווח בזמן אמת עח אחוזי ההצבעה בעיר וכן מידע על פתיחה וסגירה של קלפיות.

משרד הפנים מפעיל מענה קולי עבור אזרחים המעוניינים לקבל פרטים על אופן ההצבעה ומקום הקלפי.

הטלפונים:
בעברית 1-800-203001
אנגלית: 1-800-203-002
רוסית: 1-800-203-003
ערבית: 1-800-203-004
אמהרית: 1-800-203-005
כבדי שמיעה יכולים לפנות באמצעות פקס מספר: 03-9298736

ממשרד הפנים נמסר כי ניתן להצביע בתעודת זהות ללא ספח או באמצעות דרכון בתוקף, ואף עם רשיון נהיגה תקף הנושא תמונה.