יקבי ירושלים
יקבי ירושליםצילום: אנטולי מיכאלו, יקבי ירושלים

השפית טלי פרידמן ו"יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית", היקב הירושלמי היחיד, מביאים לכם מתכונים משובחים עם יינות מעולים שמתאימים לכל מנה!

1. דלועים ממולאים בבשר ופיסטוקים

מתאים עם יין וינדמיל פרוג׳קט רזרבי קברנה סוביניון

מצרכים:

  • דלעת יפנית 6 דלועים בינוניים
  • 350 גר ' בשר טלה טחון
  • כוס פיסטוקים קלויים
  • כוס אורז שטוף ומסונן
  • 3 בצלים קצוצים
  • 3 שיניי שום קצוצות
  • פטרוזיליה קצוצה
  • טימין
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

במחבת גדולה יש לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה להוסיף את הבשר ולערבב בעזרת כף עץ ובעזרת מזלג כדי לפרק את הבשר אל המחבת, לאחר מס דק אחרי שהבשר התפורר אל המחבת יש להוסיף את השום הקצוץ והפטרוזיליה הקצוצה.

להמשיך לערבב להוסיף מלח ים ופלפל שחור גרוס. עכשיו קרוב לפסח זה הזמן לשדרג; אפונת גינה חלוטה 300 גרם פול טרי חלוט 300 גרם

בזמן אחר: המתכון יכול להישאר נטול ירק גינה ירוק ואז אמליץ להכפיל את כמות הירוקים הקצוצים. לאחר הוספת הירוקים אל מחבת הבשר יש להוסיף גם את האורז שסונן והושרה.

ואת הפיסטוקים הקצוצים, לערבב הכל יחד. לדייק טעמי מלח פלפל , לסגור את קצה הדלוע בעזרת "המכסה" שלו .

לעטוף הכל בנייר כסף ונייר אפיה בחלקו הפנימי ולאפות כשעה וחצי עד שעתיים ב-170 מעלות, הבישול יתבצע בעזרת האדים והנוזלים הכלואים בדלעת . לפתוח את הנייר אפיה והנייר כסף ולאפות ב- 200 מעלות כאשר הדלוע ללא המכסה לזלף שמן זית, עלי טימין ולהגיש .

המתכון יכול להיות גם צמחוני לפני הגשה יש לפזר מעל כל מנה מעט פיסטוקים ולהגיש

2. כרוב סגול – מתכון קצר וכיפי

מתאים עם פרימיום סוביניון בלאן

מצרכים:

  • 2 כרובים סגולים קטנים
  • שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • תערובת פיצוחים קנויה

אופן ההכנה:

הכנה בסיר עם מים רותחים יש לחלוט את הכרובים בשלמותם עם מעט מלח לכ- 30 דק.

להוציא מהמים ולחתוך ברוחב לחצי.

להניח על תבנית עם נייר אפיה את הכרובים כשהחלק החתוך כלפי מלמעלה .

לשמן בשמן זית ומלח ים אטלנטי.

להכניס לתנור שחומם מראש ב-220 מעלות ולאפות כ- 40 דק.

לאחר מכן להעלות את טמפרטורת התנור לחום הגבוה ביותר לעוד כ7-10 דק עד שהחלק העליון של הכרובים מתחיל להישרף בשוליים.

להוציא להניח על צלחת הגשה, לפזר טחינה גולמית ואת תערובת הפיצוחים ולהגיש.

להמשיך לערבב עוד מספר דקות, להוסיף מעט מלח, לצקת את התערובת מעל הכרובים ולהגיש. בתאבון.

3. מלבי

מתאים עם וינטג׳ גוורצטרמינר - מתוק עם מתוק ופרופיל ארומטי דומה של ורדים / מי ורדים.

מצרכים:

  • 1 ליטר חלב 3% שומן
  • 2/3 כוס קורנפלור (85 גרם)
  • 2 מקלות וניל
  • 3 כפות מי ורדים (לא תמצית) 45 מ"ל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • למתכון פרווה וטעים לא פחות ניתן להחליף את החלב במי קוקוס ואת השמנת בקרם קוקוס.
  • להגשה: פיסטוקים קלויים וקצוצים גס 250 גר'
  • קוקוס שבבים 100 גר'
  • קוקוס באבקה 250 גר

אופן ההכנה:

מוזגים לקערה כוס וחצי מהחלב. מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה ללא גושים מתחילים את הערבוב בכף וממשיכים בעזרת האצבעות לפורר את הגושים הקטנים של הקורנפלור שלא נמס.

יוצקים את יתרת החלב לסיר גדול, מוסיפים שמנת מתוקה וסוכר, ומחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד לסף רתיחה.

מוסיפים את תוכן המקל וניל פנימה , וממשיכים לערבב. מוסיפים פנימה את החלב עם הקורנפלור וטורפים בלי הפסקה, עד שהתערובת מסמיכה מאוד ומתחילה לרתוח (זה קורה בתוך דקה בערך).

בבעבוע הראשון מסירים מהאש, מעבירים לקנקן ומוזגים מיד לכוסות הגשה או לכלי הגשה אחד גדול (רצוי לכסות את פני המלבי בניילון נצמד למניעת היווצרות קרום).

מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של 4 שעות לפחות, עד שהמלבי קר מאוד ויציב יחסית.

מקלפים את הניילון ומרכיבים את המלבי: מוזגים מעט מי ורדים ומפזרים מעל קוקוס, פיסטוקים ומעט קוקוס צ'יפס.

בתאבון

חג פסח כשר ושמח!