אקלר לימון כשר לפסח
אקלר לימון כשר לפסחצילום: בר חיים, karela agency

מצרכים:

  • 125 מ”ל מים
  • 125 מ”ל חלב
  • 120 גרם חמאה
  • 5 גרם מלח
  • 20 גרם סוכר
  • 5 ביצים
  • 150 גרם קמח כשל”פ

קרם לימון:

  • 320 גרם שמנת מתוקה
  • 400 גרם מיץ לימון
  • 90 גרם סוכר
  • 80 גרם חלמון
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 10 גרם ג’לטין
  • 50 גרם מים
  • 250 גר חמאה

למרנג איטלקי:

  • 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 200 גרם סוכר
  • 45 מ”ל מים

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

מרתיחים בסיר את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה, לאחר הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת מערבבים עם כף פלסטיק / עץ ומחזירים לאש (נמוכה או בינונית - לא גבוהה) ומערבבים עד שהמסה מתייבשת. ברגע שהבצק ניתק מדפנות הסיר והופך לכדור סביב הכף, מורידים מהאש ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה.

מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, מקררים מעט את הבצק ומוסיפים את הביצים בהדרגה.

מקררים את הבצק במקרר במשך כשעה.

הדביקו עם מעט מהבצק הרבוך את ארבע פינות נייר האפייה בכדי שהנייר לא יתעופף בתנור.

מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים צינורות באורך אחיד במרווחים של 3-4 ס”מ זה מזה.

אופים ב-170 מעלות במשך 40 דקות.

הכנת קרם הלימון:

בסיר שמים ביצים, סוכר, מיץ לימון , שמנת וקליפת לימון וטורפים היטב באמצעות מטרפה.

מבשלים את התערובת תוך כדי טריפה מתמדת על גבי להבה בינונית עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה והשוקולד הלבן ומערבבים עד שהם נמסים בקרם.

מעבירים את הקרם לקופסה סגורה ומצננים במקרר במשך 4 שעות עד להתייצבות.

ממלאים את האקלרים מהחלק העליון בשתי נקודות.

הכנת המרנג האיטלקי:

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים ומלח.

בסיר נפרד שמים סוכר ומים ומחממים על להבה גבוהה כשהסירופ מגיע ל-106 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר במהירות בינונית.

ממשיכים לבשל את הסירופ עד 115-117 מעלות ומסירים מהאש.

מגבירים את מהירות המיקסר ויוצקים את הסירופ בזרם דק על גבי החלבונים, תוך כדי הקצפה מהירה מאוד.

ממשיכים להקציף עוד 6-7 דקות עד שהמרנג יציב ומבריק מאוד (נוגעים בקערת המיקסר, כשהיא חמימה מעט ניתן לעצור).

מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר סנט הונורה ומזלפים על האקלרים.

בעזרת ברנר שורפים את המרנג בעדינות.

בתאבון, חג כשר ושמח, שבת שלום!