אהרן רזאל
אהרן רזאלצילום: אוהד רומנו

אהרן רזאל בשיתוף פעולה מיוחד עם פרויקט 'יחדיו ירננו', מחדש את אחד משיריו הראשונים של הרב שלמה קרליבך.

השיר 'ראה נא בְעָנְיֵנוּ', הוקלט לראשונה בשנת 1959 וכעת לאחר 65 שנה השיר מקבל ביצוע מחודש במסגרת הפרויקט 'יחדיו ירננו' - מיזם בו חיים אורי קוטלר אוסף אמנים ונגנים בכדי לחדש את שיריו של הרב שלמה קרליבך, ובכך להביא את השירים לקהל מאזינים רחב יותר.

באלבום הראשון, התארחו האמנים: אהרן רזאל, ביני לנדאו, יצחק מאיר, נפתלי קמפה, יהודה סולומון מלהקת המושב, איתן כץ, יהודה כץ, אלי סקייסט ויעקב קליין האחים יצחק ודוד בן ארזה, האחים קוטלר אבי הס וארנון יהל.

בימים אלו קוטלר עובד על אלבום מספר 2 בו עתידים להתארח אמנים אורחים נוספים, והחידוש של 'ראה נא בְעָנְיֵנוּ' הוא הסנונית הראשונה מתוכו.

"בעלי החסידות והמחשבה לימדו כי מושגי 'גלות' ו'גאולה' הם שמות מושאלים לתנועה של התקדמות, נסיגה. ואלו ביטויים לטומאה וטהרה", מסביר קוטלר, המשמש כרב צבאי במילואים. "בכל זמן ובכל תקופה יש גלות וגאולה".

"כמי שהיה במספר מקומות בתוך עזה, ראינו מול העיניים מה זה גלות ומה זה גאולה. ראינו את החושך ואת הרוע של החמאס ומצד שני את הרוח הגדולה של לוחמי צה''ל בכל הגזרות".

"בימים הללו אנחנו עדים למלחמה בין החושך לאור בין הטוב לרע ואין ספק שעם הנצח ינצח. כולי תפילה כי המושג גאולה השנה יתבטא במלוא מובן המילה, עבור החיילים, החטופים, המפונים בדרום ובצפון, הפצועים, ולכל העם בארץ ובעולם".