מצרכים:
- 2 כוסות קמח לבן – 280 גרם
- כפית גדושה שמרים יבשים
- כפית סוכר
- ⅔ כוס מים פושרים – 160 מ”ל
- 2 כפות שמן זית
- כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח עם הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב
מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים בעזרת הידיים כשתי דקות, מניחים בצד להתפחה של 10 דקות
מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני, יוצרים צורה של פיתה ומניחים על המחבת עם מכסה
לאחר 2 דקות נהפוך את הפיתה, נטגן עם מכסה ל-2 דקות נוספות ונגיש.
מומלץ להגיש לצד לאבנה או ממרח פסטו.