זירת הטבח ברעים
זירת הטבח ברעיםצילום: Chaim Goldberg/Flash90

אביחי אליה, תושב הישוב חוות יאיר שבשומרון נבחר להשיא משואה בערב יום העצמאות יחד עם חברי כיתות כוננות נוספים מרחבי הארץ.

אביחי, אב לחמישה העובד בפרקליטות המדינה, שמע בבוקר שמחת תורה על הקרבות העזים, לקח נשק וקפץ מבלי שנקרא, יחד עם תשעה מחבריו מחוות יאיר וישובי השומרון, כדי להציל חיים.

חברו מוטי שמיר, תושב חוות יאיר, נהרג בקרבות כאשר נלחמו כתף אל כתף כדי להציל את תושבי קיבוץ רעים שבדרום.

ראש מועצת שומרון יוסי דגן בירך את אליה אביחי על הבחירה ואמר: "אתה מייצג את כל הטוב שבעם הזה, את הנפש הגדולה, יצאת יחד עם חבריך מהשומרון, מבלי שנקראתם להגן על אחיכם בדרום, לחלץ בני ערובה, אנחנו גאים בכם בכולכם. זו בחירה ראויה ומרגשת - גאווה לשומרון אנחנו עם של גיבורים. יחד ננצח".

רויטל שמיר אלמנתו של מוטי שמיר ושכנתו של אליה אמרה: "מתרגשים יחד עם אליה אביחי על הכבוד שהוענק לו בהדלקת המשואה ביום העצמאות. אליה לחם בגבורה יחד עם בעלי רס"ן מוטי שמיר בקיבוץ רעים. אליה ומוטי שניהם רעים האהובים, חברים עוד מימי השירות המשותף בגולני ואף התגוררו יחד בישוב חוות יאיר. שניהם התנדבו בכיתת הכוננות בישוב ובבוקרו של שמחת תורה בהישמע על התופת בדרום יצאו ללא היסוס ומבלי שנקראו ע"י הצבא. שניהם חברו יחד בקריאת "הנני" ולחמו כתף אל כתף עם עוד חברים בקיבוץ רעים ששמו מאפיין את הרעות שלהם. אליה אביחי נפצע בקרב בו מוטי נהרג וממשיך ומלווה את משפחתנו. אנו גאים ונרגשים מהמעמד ומודים על הזכרת כל הגיבורים שיצאו מבלי שנקראו לקרב ונלחמו. מתוכם אלו שהקריבו את חייהם ומתוכם אלו שחזרו לשלום לביתם. אלו ואלו גיבורי הדור שלנו. בעצם הדלקת המשואה גם זכרו של מוטי ממשיך ודולק וכך גם הרעות בין כל הלוחמים שממשיכה ותמשיך ברוח איתנה. בתפילה להמשך אחדות ורעות בעם".

אליה אביחי הגיב: "זו הודעה מרגשת. הדלקת המשואה היא בשם כל מי שקפצו ולחמו הן בשמחת תורה והן בתקופה שלאחר מכן וגם ברגעים אלו. הסיפור האישי שלי הוא שולי לחלוטין. עשיתי את מה שכל אחד אחר היה עושה. אני ומוטי שמיר חונכנו שנינו בחטיבת גולני וכאשר יש סכנה לאזרחים, לאחים שלנו, אנחנו נעשה הכל כדי להציל אותם. יצאנו יחד לחמנו יחד. המשואה הזו היא שלו".