משרדי אל ג'זירה
משרדי אל ג'זירהצילום: יונתן סינדל. פלאש 90

החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר התקשורת שלמה קרעי לסגור את ערוץ אל-ג'זירה בישראל עברה היום (ראשון) פה אחד, המוסד תמך בהחלטה אך שרי המחנה הממלכתי נעדרו מההצבעה.

לאחר האישור השר קרעי חתם על הצווים ואמר כי "הצווים שלנו ייצאו לפעולה באופן מיידי. עבר יותר מדי זמן ויותר מדי מהמורות משפטיות מיותרות כדי שנוכל סוף סוף לעצור את מכונת ההסתה המשומנת של אלג'זירה שפוגעת בביטחון המדינה".

"לאורך חודשים, עשיתי הכל ואמשיך לעשות הכל כדי שהם לא יוכלו לפעול מישראל עוד", הוסיף.

צו הסגירה הוא למשך 45 יום בלבד - עם אפשרות להארכה. הצו מאפשר מניעת שידור, החרמת ציוד והסרת הערוץ מהתכנים המוצעים לצרכן.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך: "הממשלה בראשותי החליטה פה אחד: ערוץ ההסתה אל ג׳זירה ייסגר בישראל. תודה לשר שלמה קרעי".

במחנה הממלכתי מתחו ביקורת על העיתוי: "שרי המחנה הממלכתי תומכים בסגירת ערוץ אל ג׳זירה ואף הודיעו כי יצביעו בעד סגירתו בישיבת הקבינט האחרונה. לבקשת גורמי מערכת הביטחון, ור׳ המוסד בפרט, וכדי לא לפגוע במאמצי המו"מ, הוחלט באותה ישיבה לדחות את ההצבעה בכמה ימים. הבאת הנושא הבוקר להצבעה בישיבת הממשלה, היא החלטה נכונה בעיתוי אומלל שעלולה לחבל במאמצים למיצוי המו"מ ונובעת משיקולים פוליטיים".

בשבוע שעבר היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה נתנה אור ירוק להעלות להצבעה את נושא סגירת ערוצי אל-ג'זירה בישראל.

הצווים שהובאו לאישור הם הוראה להפסקת שידורי הערוץ בערבית ובאנגלית דרך ספקי תכנים בישראל, סגירת המשרדים וחסימת הגישה לאתרי האינטרנט.

העמדה של בהרב מיארה, שהועברה לייעוץ המשפטי של משרד התקשורת, היא שיש קושי משפטי משמעותי בכך שלא ניתנת לערוץ זכות שימוע לפני החתימה על הצו.

עם זאת, כך על פי הדיווח, בהרב מיארה לא תטען שיש מניעה משפטית לחתום על הצווים, גם ללא זכות השימוע.