נוגה ברנר סמיה, מנכ"לית ארגון 'הלל' בישראל, השתתפה ,בדיון מיוחד שהתקיים בוועדה לביקורת המדינה בכנסת אודות מסקנות דו"ח מבקר המדינה על ההתמודדות עם גל האנטישמיות.

בראיון לערוץ 7 היא מספרת על המציאות בקמפוס אוניברסיטת קליפורניה בימים סוערים אלה: "ישנם סטודנטים שמאוד מפוחדים ומסתירים את יהדותם, מצניעים את עצמם, נמנעים מלהגיע לקמפוס, נשארים בתוך הבתים, וישנם סטודנטים אקטיביים ואקטיביסטים שמרימים ראש ומנסים להיאבק ולעמוד על שלהם ולקבל את הזכויות שלהם לקבל השכלה גבוהה שעליה הם שילמו כסף רב באוניברסיטת קולומביה".

על דרכי ההתמודדות של ארגונה שלה בקמפוס אוניברסיטת קולומביה היא מצינת כי אכן ישנו מאמץ מצד 'הלל' ,להרים את הקול ויחד עם זאת להיות בדיאלוג עם הנהלת האוניברסיטה. הרבה מאוד מהמאמץ כעת הוא להגן על הסטודנטים ולהבטיח את ביטחונם ובמקביל לעבוד מול הנהלת האוניברסיטה והאדמיניסטרציה כדי לשים לזה סוף וכדי שיאכפו את החוקים של הקמפוס".

בדבריה מציינת ברנר סמיה ומדגישה כי תקנות הקמפוס עצמן אינן מאפשרות מחאות מהסוג הנראה בימים אלה כלפי יהודים וישראלים. הדרישה היא לצעדי אכיפה לצד צעדי ענישה שיושתו על הפורעים.

עם זאת היא מספרת כי לא הייתה הפתעה של ממש לנוכח המהומות. "הדבר הזה מבעבע כבר די הרבה זמן ואת זה כולם יודעים. יש מקומות שבהם הופתענו מהחריפות של האירועים, ויש מקומות שבהם הופתענו מחוסר פעילות האכיפה מצד האוניברסיטה. הייתה ציפייה שהאוניברסיטה תעשה לזה סוף כבר בתחילת הדרך".

"כרגע אנחנו נערכים לתקופת מסיבות וטקסי הסיום של השנה ואנחנו בשיח מול ההנהלות כדי להיערך לטקסי הסיום האלה כמו שצריך גם מבחינה ביטחונית וגם להכין את הסטודנטים למקרים קיצוניים כדי שלא נהיה מופתעים במסיבות הללו", מציינת ברנר סמיה.

לשאלתנו אם ההפגנות משפיעות על החלטות של צעירים היכן ללמוד היא משיבה בחיוב מסוים. "יש תלמידי י"א וי"ב שצריכים לבחור אוניברסיטה לעוד שנה או שנתיים וזה הופך להיות שיקול רציני. יש מי שאומרים שאולי יהיה קל יותר להתקבל לאוניברסיטת קולומביה היום, ויש מי שאומרים שיכול להיות שיהיה קל להתקבל אבל יהיה קשה ללמוד, כך שקשה לדעת בשלב זה לאן הדברים הולכים, אבל בהחלט למה שקורה בקמפוסים יש השפעה על הסטודנטים של היום ועל הסטודנטים העתידיים".

על פעילות ארגונה מספרת ברנר סמיה כי לצד ההתמודדות עם תופעות השנאה הארגון ממשיך ועוסק בהעמקה בתחומי זהות יהודית בקרב הסטודנטים ומהווה בית עבורם על מנת לחגוג את חגי ישראל ואת השבתות. "זו אולי הגבורה הגדולה, שלצד כל התופעות הקשות הללו אנחנו ממשיכים להחזיק בגאווה בזהות היהודית שלנו, להתעמק בה ולחגוג אותה".