זוסמן הערב מול קריית אתא
זוסמן הערב מול קריית אתאצילום: לילך וייס-רוזנברג, מנהלת הליגה

הפועל ירושלים ועירוני קריית אתא הן שתיים מבין ארבע הקבוצות שיעלו בעוד מספר ימים למשחק ממנו אין דרך חזרה - חצי גמר גביע המדינה בכדורסל.

הערב (שני), רגע לפני שהן עולות למשחק שלהן במסגרת חצי גמר הגביע, נפגשו שתי הפיינליסטיות למשחק אחת מול השניה במסגרת ליגת העל בכדורסל, ליגת ווינר סל.

הקבוצה הצפונית מהקריות שהעפילה לראשונה בתולדותיה אל חצי גמר גביע המדינה בכדורסל, משתתפת השנה לראשונה גם בפלייאוף העליון של ליגת העל בכדורסל אך הערב פתחה אותו עם הפסד ביתי מאכזב.

למעשה, המארחים פתחו את המשחק רע וכל ניסיונותיהם להתקרב במעט לאורחים האדומים מהבירה, כשלו, כשאלה לא היו קרובים לבצע מהפך ולנצח לראשונה בהיסטוריה משחק בפלייאוף העליון של ליגת העל בכדורסל.

מחזיקת הגביע מהבירה מנצחת בתוצאה 84:67 ותגיע אל חצי הגמר במומנטום חיובי עם מאזן מושלם בבית העליון ועם אמונה כי היא יכולה לשמור על התואר בו זכתה אשתקד. בנוסף, הודיעה זו עם סיום המשחק על החתמתו של רכז חדש בדמותו של טרבור לייסי שיגיע כדי לעזור לה לעמוד במטרות שנותרו עד לסוף העונה - זכיה שניה ברציפות בגביע ובאליפות. האם זה גם יצליח לה? בקרוב נדע.

אדומה נוספת שניצחה הערב היא הפועל חיפה שהפכה שוב פיגור לניצחון, כשהפעם היה זה בדרבי האדומות מול הפועל באר שבע כשחזרה מפיגור בן 9 נקודות ברבע האחרון. חיפה מנצחת 89:93, במשחק בו השווה שחקנה מרקוס בינגהאם את שיא הליגה בריבאונדים כשהוריד לא פחות מ-26 כדורים חוזרים במשחק אחד. בינגהאם הוא גם הראשון בליגת העל אי פעם שקולע מעל 20 נקודות ולוקח מעל 25 ריבאונדים באותו משחק. הישג היסטורי.