בבית העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים מובא למנוחות בצהריים (שלישי) רס"ר נחמן נתן הרץ מהישוב אלעזר שנהרג מפגיעת כטב"ם נפץ במטולה.
רעייתו, ג'ואנה, ספדה לו בדמעות: "קשה לתאר את מה שאני מרגישה. הלב שלי כל כך שבור. זכיתי בך - כל כך מושלם. תמיד היית הכי טוב בשבילי. ה' תן לי כוח. אני כל כך רוצה לראות את הפנים היפות שלך, שתחייך אלי, שתעשה לי פרצופים, שתדבר בצרפתית הכי מתוקה שיש. אני זקוקה לחיבוק ממך".
"היינו צוות לעניין, תמיד אהבנו, תמיד כיבדנו אחד השנייה ודאגנו זה לזה. כולם ידעו שזה נחמן וג'ואנה, ג'ואנה ונחמן. אתה החצי שלי - ועכשיו אתה לא נמצא כאן. אני לא יודעת איך אני ממשיכה עכשיו. איך אוכל בלעדיך? תמיד תמכת בי בכל דבר. היית פה איתי ועכשיו אני לבד. אני לא מאמינה שלא תהיה יותר", הוסיפה.
בהלוויה משתתפת מטעם הממשלה השרה אורית סטרוק.
מוקדם יותר ספד הרב אליאב תורג'מן, רב גדסר 551, להרץ. "נחמן נחמן. איזה איש. קדוש. חיוך מנחם ומתוק. כמו שמך נחמן. שמחה תמידית ועדינות עם דיבור איטי ושקול, תחושה של מישהו שמתייחס לדיבור שיוצא מהפה שלו כמונה כסף ומרגליות יקרות. איך אפשר להיפרד ממך?".
הוא שיתף במפגש האחרון שלו לפני פסח עם החלל והוסיף "אנחנו ננקום נקמת דמך השפוך בהרג הרשע בע"ה ונחיה, חיים גדולים. מן העולם ועד העולם. כצוואתך ונהיה לצד אשתך והבנות, כי עכשיו אנחנו הרבה יותר משפחה גדולה ומחבקת, כל הגדוד נארג במסכת של קשר דמים אחד".
איש התקשורת חנוך דאום ספד: "נחמן ז"ל נפל היום בגבול הצפון. עלה לפני כמה שנים מצרפת לישראל וגר פה באלעזר בגוש עציון. "נחמן גויס לקרבות בשבעה באוקטובר ונפל כגיבור בהגנה על המולדת שאותה היה גאה לשרת. נחמן הרץ ז"ל הוא הנופל הרביעי שיש לנו כאן באלעזר מהשבעה לאוקטובר. רינת זגדון נרצחה בנובה. דוד שוורץ לוחם הנדסה נהרג בעזה, ואריאל וולפסטל, קצין שריון שנפל גם הוא בעזה, והותיר אחריו אישה הרה שאמורה ללדת בקרוב. ישוב קטן ומחיר כה כואב".