דברה סילברסטיין
דברה סילברסטייןצילום: באדיבות המצלם

השרה מירי רגב, הממונה על אירועי שנת ה-76 למדינת ישראל, הודיעה היום (שלישי) כי קיבלה את המלצת משרד התפוצות ובחרה במנהיגת הציבור דברה סילברסטין משיקגו ובדיוויד מאייר להשיא את משואת התפוצות.

בנימוקי הבחירה נאמר כי "דברה סילברסטין היא חברת מועצת העיר היהודייה היחידה של שיקגו – העיר השלישית בגודלה בארצות הברית. היא נעזרת במעמדה הייחודי בכדי לתמוך ציבורית בישראל ולהעלות את המורל והגאווה היהודית בשיקגו".

"בהובלתה של סלברסטין שיקגו הייתה העיר הגדולה הראשונה שגינתה את חמאס אחרי טבח ה-7 באוקטובר והביעה תמיכה בישראל ובזכותה להגן על עצמה. היא מובילה שיתופי פעולה רבים עם פדרציות וארגונים יהודים מכל הקשת הרעיונית, ופועלת רבות לשמירה על ביטחון יהודי שיקגו – כל זאת בשעה שחייה נמצאים תחת איום תמידי של קיצונים המבקשים לפגוע בה בשל תמיכתה בישראל".

על דיוויד מאייר, מנכ"ל PaJeS, נכתב כי "למעלה משלושה עשורים הוא פועל בתחום החינוך ומקדם חדשנות ויזמות בעולמות החינוך היהודי. הוא מרצה בפני קהלים רבים ברחבי העולם ופעיל בתחום המאבק באנטישמיות בבריטניה ארץ הולדתו ובעולם כולו, באמצעות פעילות ציבורית והקמת תוכניות חינוכיות בתחום. מאז ה-7 באוקטובר, הגביר מאייר את פעילותו במאבק באנטישמיות המתגברת, מתוך תובנה שהחינוך הוא אחד הכלים המרכזיים להיאבק בגזענות באנטישמיות ובדעות קדומות".