
עשה - רשימה מפורטת
כתיבת רשימת ציוד מפורטת תבטיח לכם שקט נפשי! אין דבר מבאס יותר מלגלות באמצע המנגל ששכחתם את המלח בבית.. או את הצלחות.. או את המלקחיים.. בקיצור רשימה תפתור לכם את זה!
עשה - הכנות בבית
החלטתם להכין סלט? להכין קבב או עראיס עבודת יד? מצוין! אבל תעשו את זה לפניי שאתם יוצאים מהבית! לא בשטח. ההכנה בשטח תהיה קשה יותר ותצריך מכם יותר ציוד לארוז ולדאוג לו. חצי שעה הכנה מוקדמת בבית ואתם מגיעים עם הכל מוכן ומתובל ישר למנגל.
עשה - סבלנות
רגע אחד! לפניי שאתם זורקים סטייקים על המנגל, תוודאו שהאש בחוזק הרצוי, לצלייה מושלמת של עראיס/קבב נדרשת סבלנות! אש גבוה מידי תשרוף את הבשר ותשאיר אותו חי מבפנים. המתינו שהאש תדעך ותהייה אפורה. סבלנות!
לא תעשה - מדליק פחמים
זאת אחת הטעויות הנפוצות ביותר, מדליק פחמים מכיל רעלים מסוכנים מאוד! אז נכון שרובם 'נשרפים' בזמן ההדקלה, אך זה בהחלט משפיע על הטעם של האוכל וחבל..
לא תעשה - בשר קפוא
הבאתם בשר קפוא או חצי קפוא? גם כאן נדרשת סבלנות. אם נצלה נקניקיות קפואות על האש הן יישרפו לגמרי וישארו קפואות ולא מבושלות מבפנים. הוציאו את הבשר מהמקפיא בלילה לפניי ותחסכו את העוול.
לא תעשה - לחכות שהכל יהיה מוכן
יש רבים שאוהבים לחכות עם הבשר המוכן עד ששאר הבשרים יהיו מוכנים. זה מאוד אדיב מצדם אבל זה לא שווה לקבל סטייק קר שישב עשר דקות בתבנית מלוכלכת.. הפרגית מוכנה? תגישו!
בתאבון!
וחג שמח!