נשיא המדינה יצחק הרצוג פתח הבוקר (שלישי) את טקס החיילים המצטיינים בבית הנשיא ביום העצמאות ה-76 של מדינת ישראל.
האירוע נפתח במטס כבוד, בהשתתפות מבנה מטוסי ומסוקי הקרב של חיל האוויר, בהצדעה לחיילים המצטיינים המייצגים את כלל זרועות הצבא.
הרצוג פנה אל טייסי המטס ברשת הקשר ואמר: "חיילות וחיילי, מפקדות ומפקדי צבא ההגנה לישראל - ביבשה, באוויר ובים. בשם עם ישראל, אני מבקש לחזק את ידיכם, ולומר לכם תודה. הנחישות והגבורה שלכם, הם התקווה והעתיד של מדינתנו".
האירוע, שהופך לחגיגי במיוחד בכל שנה, הותאם לרוח התקופה ויוענקו בו אותות הנשיא ל-120 החיילות והחיילים המצטיינים. השנה, האירוע התקיים באורח מצומצם והוזמנו אליו משפחות החיילים המצטיינים בלבד.
הרצוג אמר בפתח הטקס: "השנה, אנחנו ביום עצמאות אחר. אנו גאים בעצמאותנו, בנס שהוא מדינת ישראל, אבל ליבנו מלא עצב וכאב. נמצאות איתנו כאן גם משפחות שכולות אהובות ויקרות. אנחנו בימים אלה מלאי: כאב של שכול, כאב של פצועים, כאב של אזרחים עקורים מבתיהם, כאב של חטופים. אני שב ואומר: אין גדולה ממצוות פדיון שבויים. וכפי שאמרתי – עלינו לפעול באומץ ולבחור בחיים. לא ננוח ולא נשקוט. לא ננוח ולא נשקוט – עד שישובו בנות ובנים לגבולם".
עוד אמר הרצוג: "עצם הקיום של הטקס הזה הוא הצהרה של כולנו: אנחנו לא ניתן לאויב לנצח אותנו. אנחנו מוכרחים להמשיך לנגן, ביחד, את המנגינה ההיסטורית, המרגשת, המחייבת, של עמנו, ושל המדינה האהובה שלנו - מדינת ישראל. מנגינה שנשזרת מדור לדור, מנגינה שכל כולה צו נצחי: עם ישראל חי".
למצטיינים אמר הנשיא: "אתם, יחד עם כל המשרתות והמשרתים בצה"ל, וכל המשרתות והמשרתים בצורות שונות בגופי הביטחון, ביטחון הפנים החירום וההצלה, כולכם סמל לדור צעיר ומופלא. דור ישראלי חדור שליחות מנהיגות ונתינה. דור של תקווה".
"טקס הענקת אות מצטייני הנשיא ליום העצמאות הוא מסורת ישראלית", פתח הרמטכ"ל את נאומו. "בכל שנה זהו הטקס החגיגי והמשמח ביותר, אולם השנה שמחתנו איננה שלמה. הטקס מתקיים בתקופת מלחמה, והשמחה על הישגי המצטיינים והמצטיינות מהולה בעצב על מחירה הכבד ועל השורות החסרות".
הוא פנה למצטיינים: "המפקדים שלכם בחרו בכם מכיוון שאתם מצטיינים במשימות, ולא פחות חשוב מכך – אתם מצטיינים בערכים. אתם מייצגים את כל מי שבחר לשרת שירות משמעותי ולמלא אותו על הצד הטוב ביותר. יחד, אתם סיפור הצטיינותו של צה"ל, שהמפתח להצלחתו ולניצחונו הוא בשילוב כוחותיו".
בהמשך אמר כי "המצטיינים הם פניה היפות של מדינת ישראל. על הפנים היפות האלה חרושים תלמי שמחה וקמטי עצב. יש ביניכם שאיבדו בן משפחה קרוב במלחמה. אחדים מכם שייכים לקהילות שפונו מבּתיהן למען ביטחונן. כל אחד מכיר מישהו מהנופלים והפצועים, ואולי גם ממשפחות החטופים, אשר כולנו מייחלים ופועלים לחזרתם".
את האירוע הנחו הילה קורח ואסי עזר ובוצעו בו שירים ישראליים בסימן תקווה ואמונה לזכר הנופלים ועם בני המשפחות השכולות ובציפייה לשובם של החטופים.














