סושי קבב
סושי קבבצילום: פרטי

שף אוריאל סרור מגן האירועים המוביל טרויה במתחם בני דרום במתכון ליום העצמאות ה-76 של ישראל.

"לרגל יום העצמאות, רציתי לחקור מהם המנות האהובות ביותר על הישראלים. בין התשובות היו כמובן העראיס וגם תתפלאו - הסושי. סושי קבב כמובן :) יש משהו בלתפוס את הרול בידיים ולתבול ברוטב שעושה לנו את זה מסתבר. ובענק", אמר.

מנה סופר קלה להכנה. אפשר לצלות על מחבת פסים, להכניס לתנור וכמובן גם על המנגל!

הבסיס פשוט מאוד, מגלגלים בטורטיה תערובת של בשר בקר איכותי, חותכים, משפדים ולא מפסיקים לזלול!

מצרכים לקבב:

  • 1 ק"ג בשר בקר טרי איכותי שומני במידה (בשר אסאדו מס' 9)
  • 100 גרם שומן בקר / כבש
  • חופן פיטרוזליה קצוצה
  • 1 צילי חריף אדום קצוץ דק
  • 3 שיני שום טרי כתוש
  • 1 בצל לבן מקולף וקצוץ דק דק
  • 50 מ"ל וודקה (לא חובה)
  • 3-4 כפות שמן
  • כפית כמון טחון
  • מלח / פלפל שחור בנדיבות

אופן ההכנה של הסושי קבב:

בעזרת בול (קערה) מערבבים את הבשר עם כל התבלינים.

בעזרת כף היד לוקחים חופןץ נדיבה של בשר ומשטחים על הטורטייה כולה, ומגלגלים בהידוק.

לאחר שגילגלנו פורסים לעיגולים קוטר של 4 ס"מ בערך. ומשפדים.

צולים על המנגל או על מחבת פסים שלוש דקות מכל צד.

מה שנשאר לכם זה להכין טחינה טובה לזגג מלמעלה בנדיבות ובתאבון

חג עצמאות שמח!