אתר שילה הקדומה היה במהלך יום העצמאות לאחד מאתרי התיור והבילוי המרכזיים בבנימין. צוות ערוץ 7 הסתובב בין החוגגים והתרשם.

יפעת, אחת מהרבים שהגיעו למקום, מספרת על התחושה באתר ביום המיוחד של חגיגות ה-76 למדינת ישראל: "שמחים, גאים במדינה שלנו ושמחים להיות פה בארץ ישראל יחד עם הילדים. ברוך ה' שזכינו לשנות עצמאות".

בית ספר שדה עפרה הוא שהיה אמון על המתקנים וההפעלות במתחם הענק. יאיר אליאב, מנהל בית הספר, מציין כי לאורך השנה כולה מוביל בית הספר סיורים וטיולים שמוציאים רבים אל הטבע המיוחד של בנימין, וביום העצמאות ההפנינג המיוחד מנוהל ומובל על ידי צוות בית הספר במוקדי הפעלה ייחודיים.

מבקרת נוספת מספרת על הרצון לשלב פעילות מעניינת וכייפית עבור הילדים עם תוכן משמעותי ואתר שילה הקדומה נתן מענה שכולל מפגש עם תושבים רבים מהסביבה הקרובה והרחוקה ובאווירה טובה.

"לא מובן מאליו שאנחנו יכולים לצאת מהבית ולהודות על מה שיש עם כל הקושי וכל החסר", אומרת מבקרת אחרת ומתייחסת לשיח סביב עצם הקושי לחגוג את יום העצמאות בשנה הקשה העוברת על העם בישראל.

אליאב מציין את האווירה השונה בבית הספר לעומת שנים קודמות, בין השאר ברמה האישית כמי שהיה מגויס לאורך חמישה חודשים ובית הספר כולו פעל למעשה במתכונת חלקית. כעת, הוא אומר, התחושה היא תחושת שליחות להביא את הציבור אל הטבע והתחושה היא ש"זה עושה טוב לאנשים".

התחושה הרווחת בין החוגגים, כך נדמה, היא שעל אף הקושי והאתגר הלאומי הכואב ברור שיש הרבה על מה להודות. "יחד עם כל עם ישראל אנחנו גאים ומתרגשים מכך שיש לנו מדינה וצבא, ובעזרת ה' גם גאולה", אומרת אחת המבקרות באתר.

ועם זאת יש גם מי שמתבטא מעט אחרת, אבל גם אחרי סימני השאלה סימן הקריאה נשמע גם מהכיוון הזה: "הרגשות קשים ויש רגעים שבהם אתה אומר לעצמך שאולי לא נחגגו ונישאר בבית מכונסים, אבל כשראינו את הפרסום הגענו ואנחנו מתכנסים כאן כדי להרים את הרוח ואת הדגל, להגיד שאנחנו כאן כדי להישאר כאן. הביחד הזה מרים את הרוח".