תירס
תירספלאש 90

מצרכים:

  • 4 קלחי תירס טרי
  • 4 כוסות מים
  • מלח, פלפל
  • 1 קופסה (400 מ"ל) שמנת או חלב קוקוס
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • כפית צ'ילי גרוס - לא חובה

לקישוט -

  • בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

חותכים את התירס לאורך כך שנקבל רק את הגרעיני שלו, נבשל בסיר עם המים והתבלינים

לאחר כ-15 דקות נוסיף את חלב הקוקוס ונבשל 5 דקות נוספות

טוחנים את המרק בבלנדר מוט ומצננים עד שמתקרר לגמרי

מסננים את המרק על מנת להפטר מחתיכות מיותרות

מוסיפים את הלימון והצ'ילי ומגישים עם קוביות קרח

מקשטים בבצל ירוק ובתאבון!