איציק וקרן קדוש עם יאן הרוש
איציק וקרן קדוש עם יאן הרושצילום: גל זהבי

כל מי שמכיר את יאן הרוש ואת קרן ואיציק קדוש מכיר את האהבה הרבה שלהם למטבח האיטלקי בכלל והנאפוליטני בפרט.

לאחרונה ביקרו השלושה בנאפולי במסגרת סיור קולינרי עשיר, ממנו התלהבו מאוד, ולאחריו החליטו להביא את הטעמים הנפלאים של המאכלים האיטלקיים המיוחדים מארץ המגף ללקוחות במסגרת פופ-אפ שיתקיים הערב.

הלקוחות שיגיעו לערב הספיישל, יהנו ממגוון רחב של מנות אפרטיב, דגים נאים, דגים צלויים, פסטות, פיצות וקינוחים, כשעל המטבח, לצד שלישיית השפים, ינצח שף דני אביב מ׳קפה קדוש׳

אז מה בתפריט:

במנות הפתיחה (אפרטיב)- לחם מטבלים, סלט עגבניות ומוצרלה, סלט ירוקים, ברוסקטה ארטישוק וסטרציאטלה, כאילו צ׳ירו די ראפה.

בגזרת הדגים הנאים- טרטר אשדודי איטלקי - טרטר דג יושב בתוך סלט עגבניות מתובל חזק, שום, פלפל חריף, שמן זית: ברוסקטה פלמידה - ברוסקטה מלחם של איציק, עגבניית לב השור, סשימי פלמידה, שמן זית ומלח גס.

בתפריט הדגים הצלויים- פרח קישוא - ממולא בדג ים, מטוגן בטמפורה, יוגורט מתובל ושמן חריף:

Acqua pazza - מים משוגעים באיטלקית, מחבת של דג ים, עגבניות שרי, אורגנו טרי, שום, פלפל חריף ירוק, יין לבן וכוסברה ופטרוזיליה קצוצה.

בתפריט העיקריות- פסטה של ג׳אן לוקה - לינגוויני קאצ׳יו אה פפה, גרידת ליים וצנוברים קלויים; פסטה זוקה - לינגוויני, קרם דלעת נאפוליטנית וקוביות דלעת צלויה; ניוקי אה לה סורנטינה - ניוקי עבודת יד, רוטב עגבניות, בזיליקום מוצרלה ופרמזן.

פיצות- מרגריטה קלאסית - רוטב עגבניות סאן מרזנו, מוצרלה טרייה, בזיליקום, שמן זית ומלח ים; מרינרה קלאסית - רוטב עגבניות סאן מרזנו, אורגנו, שום, בזיליקום, שרי קונפי ושמן זית.

בגזרת הקינוחים- ספוליאטלה קלאסי - במילוי ריקוטה והדרים; באבא נאפוליטני - בריוש ספוג ברום, מוגש עם קרם מסקרפונה וניל; טרמיסו פיסטוק- טרמיסו בטעם פיסטוק; טרמיסו קלאסי - קרואסון ממולא טרמיסו- קוראסון ממולא טרמיסו; מריטוצו - מצופה בשוקולד רובי / שוקולד פיסטוק / שוקולד קרמליה.

שף קונדיטור קרן ואיציק קדוש: "החיבור בינו ליאן הרוש שהוא אחד מפורצי הדרך בתחומו, מביא רעיונות נפלאים שבערב זה יתורגמו לטעמים משובחים שלבטח ישמחו את האורחים. לאחרונה ביקרנו בנאפולי, חווינו קולינריה נפלאה וראינו לנכון להביא את החוויה האיטלקית ללב ירושלים".

יאן הרוש, בעלי פיצה ׳פארינו׳: "החיבור שלנו הביא את הפופ-אפ הנפלא בשלישי, ואני סמוך ובטוח כי יביא לעוד ערבים קולינריים נפלאים בה נביא לחך הישראלי את נאפולי במיטבה".