חציל
חצילצילום: אייסטוק

מצרכים:

  • חצילה בינונית וקלה (יותר קלה = פחות גרעינים)
  • יחידת צנון
  • מעט עלי בייבי / רוקט
  • כף שמן זית
  • כף טחינה גולמית
  • מלח גס
  • כוסברה קצוצה
  • קונפי שום לקישוט - לא חובה

אופן ההכנה:

תחילה נקלה את החציל על האש או על הגז או בתנור עד לריכוך (כ-20 דקות)

נרוקן את פנים החציל מהקליפה ונשטח על צלחת הגשה

נפזר מלח גס ושמן זית, נניח את העלים במרכז המנה, נזרף מעט טחינה גולמית

נקשט בכוסברה קצוצה וקונפי שום.

בתאבון!