
אליהו ליבמן, אחיו של שלמה ליבמן הי"ד, מתייחס בשיחה עם ערוץ 7 לחיסולו ברפיח של חוילאד רמדאן, המחבל שרצח את אחיו ואת הראל בן נון בסוף שנות התשעים.
בבוקר של 4 באוגוסט 1998, יצאו הראל בן נון בן ה-20 ושלמה ליבמן בן ה-24, תושבי יצהר, לפטרול בדרך עפר היקפית סביב היישוב, כשני ק"מ מצפון ליישוב, במסגרת עבודתם באבטחת היישוב. סמוך לשעה 11.30 שני מחבלים חמושים ברובי קלצ'ניקוב שארבו להם, פתחו לעברם באש ורצחו אותם.
אחד ממבצעי הפיגוע היה ח'וילד רמצ'אן מהכפר תל. הוא נידון לשני מאסרי עולם, שוחרר בעסקת שליט לרצועת עזה, ונהרג בתקיפה ישראלית אתמול.
"יש את הפסוק משופטים 'כן יאבדו כל אויבך ה' וגם את הפסוק בשמואל: ארדפה אויבי ואשמידם ולא אשוב עד כלותם, מודים לריבונו של עולם שלא שכח שתתבצע הנקמה ומודים לכל זרועות הביטחון של מדינת ישראל שמעבירים לרוצחים הארורים שגם אחרי 25 שנה יבוא יומם - מזכירים לכולם שאת המחבלים האלו היה צריך עוד לחסל במיטות שלהם לפני שיצאו לפיגוע מבחינת הַבָּא לַהֲרָגְךָ הַשְׁכֵּם לְהָרְגוֹ", אומר ליבמן שהוא גם אביו של אליקים שנרצח ב־7 באוקטובר.
"אחרי שביצעו את הפיגוע הרצחני אז - כי לא הייתה הרתעה היה צריך לראות איך משיבים את ההתרעה וגובים מחיר גם מהכפר וגם מהמשפחה ובטח לא חוזרים על טעויות שעצרו את המחבלים ולא חיסלו אותם ועוד יותר חמור ששחררו אותם בעסקת שליט ודם יהודי נשפך בעקבות השחרור, צריך לראות שמחבלים לא משחררים יותר כדי שעם ישראל יהיה בטוח בארצו לנצח נצחים", מסכם ליבמן.
