![ח"כ מנסור עבאס](https://a7.org/files/pictures/781x439/1135318.jpg)
יושב ראש רע"מ ח"כ מנסור עבאס דורש מראש הממשלה בנימין נתניהו להפסיק את המלחמה ולפנות למסלול מדיני "לסיום הסכסוך והבאת שלום".
עבאס דרש להיענות להחלטת בית הדין הבינלאומי להפסיק את הפעולה הצבאית ברפיח, ולהפסיק באופן כולל את הפעולה הצבאית בכל רצועת עזה, ולהיענות לבקשת המדינות הערביות והקהילה הבינלאומית להפסיק את המלחמה.
"אחרי כמעט שמונה חודשים המלחמה לא הצליחה, וכנראה לא תצליח להשיג אף אחת משתי המטרות שקבעה ממשלת ישראל. ממשלת ישראל פעלה במשך יותר משבעה חודשים רק באמצעים צבאים, ודחתה או התעלמה מכל מהלך או יוזמה מדינית", כתב עבאס.
"מצד שני התמשכות המלחמה בעזה גובה חיי עשרות אלפי אזרחים פלסטינים תושבי עזה, רובם ילדים נשים קשישים ואזרחים לא מעורבים בלחימה, אלפי חולים אבדו את חייהם, כי אין להם תרופות וטיפול רפואי מציל חיים, לאחר הרס רוב תשתיות מערכת הבריאות בעזה, יש רעב רחב בתוך רצועת עזה שגבה חיי ילדים קשישים ואזרחים רבים בעקבות מחסור חמור בסיוע ההומניטרי, ועוד ועוד", כתב.
הוא הוסיף כי "אין מלחמה שאין בה פשעים נגד אזרחים חפים מפשע נשים קשישים וילדים, כולל ברצועת עזה, ישראל עומדת בפני שני בתי הדין הבינלאומיים, שדנים בטענות לגבי רצח עם ופשעים נגד האנושות. המשך המלחמה יוסיף מסה קריטית של טרגדיות ויעמיד את העולם על רגליו, ולא רק בתי הדין הם שיכריעו שיש כאן עבירה על חוקי המלחמה הבינלאומיים, גם דעת הקהל בעולם כולו תכריע בשאלה הזאת. התמשכות המלחמה בלי פתרון מדיני יחזק את האויבות והשנאה ויעמיק את התודעה אודות התוקפנות לדורות רבים בשני העמים".
"לאור כל אלה", הוסיף עבאס, "זה הרגע שממשלת ישראל תפעל בשיקול דעת רציונאלי וריאלי, ותפנה לנתיב מדיני שיאפשר החזרת החטופים ויאפשר הסדר שלטוני ובטחוני חדש ברצועת עזה, בהתאם להסכם מולטילטראלי עם הפלסטינים ומדינות ערב ומעורבות בינלאומית, ובהמשך קידום מהלך מדיני לפתרון הסכסוך הישראלי פלסטיני בצורה מוחלטת וקבועה, אני מציע בפני ממשלת ישראל גישה אחרת ויחודית לפתרון מדיני מנקודת מבט של אזרח ערבי במדינת ישראלי".
"המתווה יקח בחשבון את הצרכים של שני הצדדים, כדי להבטיח הענות הדדית ושיתוף פעולה מקסימאלי, והצלחה במימוש המתווה המדיני. לא עוד אולי ולא עוד אבל, חייבים להיות כנים בכוונותינו, וישרים בדרכינו, לא עוד מניפולציות של ניהול הסכסוך וגרירת רגליים. חובת המנהיגים בשני הצדדים לתת תקווה לשני העמים, על אף הכאב ואפילו הייאוש בשני העמים, והחשדנות והספקות הרבה לגבי עתיד המאמצים לסיום הסכסוך והשגת שלום בר קיימא".
לסיום כתב: "חובה שהתוצר הסופי של המתווה המדיני יהיה ברור והחלטי, סיום הסכסוך והאויבות והכרה הדדית בשתי מדינות ישראל ופלסטין, שיחיו בשלום בביטחון בשותפות ובסובלנות תוך הכרה וקבלה בזכויות כל צד. אשמח לעמוד לרשות ראש הממשלה בזמן ובמקום שיבקש, כדי להציע תוכנית מפורטת למתווה מדיני שישיג את המטרה העילאית: השבת החטופים סיום המלחמה השגת פיוס ושלום בר קיימא בין הישראליים והפלסטינים".