
1 הקצפת חלבונים:
מכירים את זה אתם מקציפים חלבונים (הלבן של הביצה) וזה פשוט לא עובד? ישנה סיבה אחת והיא - טמפרטורה.
חלבונים בטמפרטורת החדר מקציפים טוב יותר מאשר חלבונים קרים, אז אם רק הוצאתם את הביצים מהמקרר, זכרו שאחרי ההפרדה של החלבונים מהחלמונים כדאי לתת להם לנוח בצד כמה דקות לפני שתתחילו להקציף.
2 העוגה צונחת:
ברוב המקרים זה קורה בגלל שהסקרנות גברה עליכם ופתחתם את התנור בזמן האפייה יותר מידי פעמים, הטמפרטורה משתנה ופוגעת בתהליך האפייה - והעוגה צונחת. הפיתרון: סבלנות!
3 מאפה לא אפוי בצורה אחידה
חשוב מאוד לחמם את התנור מראש! כלומר 10 דקות לפניי שאתם מכניסים אליו משהו תדליקו אותו על החום והפונקציה המתאימה ורק כשהוא חם - תכניסו.
אם התנור לא בחום אחיד, אז גם המאפה יצא אפוי בצורה לא אחידה.
4 בצק נקרע ונדבק
גם כאן הסוד הוא בטמפרטורה, בצק מושלם דורש קירור לפניי שניגשים אליו. אחרי שהבצק מוכן לעבודה נכניס למקרר לחצי שעה ורק אז נעבוד איתו. אל תשכחו שהידיים שלנו מחממות את הבצק וזה עלול לפגוע בתוצאה.
5 מכפילים או מחלקים כמויות
קורה הרבה שאנחנו רוצים להכין רק חצי מכמות המתכון וזה בסדר. אבל חשוב לרשום הכל מדויק! כי תוך כדי עבודה אנו עלולים להתבלבל ולשכוח שרצינו רק חצי כמות, ואז המתכון פשוט נהרס!
הפיתרון: רשמו את מתכון מחדש בצורה מדויקת!
ספרו לנו בתגובות על עוד טיפים פרקטיים שעוזרים לכם באפייה.