בטטה
בטטהצילום: ISTOCK

מצרכים:

  • 2 בטטות בינוניות
  • מים בישול
  • 50 ג' חמאה מומסת / רבע כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • מסננת

אופן ההכנה:

תחילה נקלף את הבטטות ונחתוך לקוביות גסות, חיתוך הבטטה יחסוך מזמן הבישול

נבשל את הבטטות בסיר עם מים רותחים למשך 25 דקות לפחות

נסנן את הבטטה מהנוזלים ונשמור חצי כוס ממי הבישול בצד

בעזרת בלנדר מוט נטחן את הבטטה בקערה מתאימה, ונוסיף את השמן / חמאה תוך כדי

אם נוותר על בלנדר המוט ונמעך בעזרת 'מועך פירה' נקבל מרקם גושי ולא חלק

נמשיך לטחון עם הבלנדר מוט ונוסיף מעט ממי הבישול בהדרגה תוך כדי הטחינה

ברגע שנגיע למקרם הרצוי, נוסיף מלח ונסנן את הקרם במסננת לקבלת מרקם חלק יותר

נגיש ונהנה

בתאבון!