האדמו"ר מסאטמר
האדמו"ר מסאטמרצילום: David Cohen/Flash90

אגודת ישראל בארה"ב תקפה את הנשיא ביידן שאיים להפסיק לשגר נשק לישראל ובתגובה האדמו"ר מסטאמר, רבי יקותיאל טייטלבוים, עלה למתקפה.

“רואים עד כמה רחוק יכולה להגיע ההתגרות באומות, שאגודת ישראל לא בוש מלפרסם מחאה נגד נשיאה של ארה”ב", אמר במהלך נאום לחסידיו.

"ועל מה ולמה, כי הוא אינו הולך ומתנהג כפי שהם רוצים, ורוצה למנוע את המלחמה אשר כל העולם רואה אותה כשפיכת דמים, והם מוחים נגדו על צעדו”.

לדבריו, “חז”ל הורו לנו ‘הוי מתפלל בשלומה של מלכות’ (אבות ג, ב), שאנו צריכים להתפלל בשלומה של מלכות, אבל מצד שני רואים שאותם ההולכים עם הציונים נגררים אחריהם במלוא מובן המילה מאבדים את כל היסוד שחז”ל לימד אותנו.

“במקום לקיים את ‘צאי לך בעקבי הצאן’, לזכות ללכת בדרכיהם שהצדיקים הקודמים הלכו, הרי אלו הנגררים אחרי הציונים אצלם רואים היפוכו של דבר, שהם נגררים אחרי כל המינים ואפיקורסים, ואחרי כל מה שהפוחזים הריקים עושים, ועוד באים לעשות מעשיהם ולדבר בשמה של היהדות החרדית, בשמם של יהודים יראים ‘ערליכע אידן’, ובשמם מעמידים הנחה ומציאות כאילו כל היהודים מסכימים למעשיהם אשר נעשים ע”י מינים ואפיקורסים עם מרידתם במלכות שמים.

“עלינו לזכור, את המלחמה לה’ בעמלק, זה מטרתנו וזאת תכליתנו, עלינו להמשיך בדבריו הקדושים אשר מרן רבינו הקדוש זי”ע העמיד והשריש בנו שנוכל עמוד ולהתקיים בתוככי הגלות המר עדי נזכה לשועה האמיתית של כלל ישראל”.