
איסמאעיל הניה, מנהיג חמאס, אומר כי מערכת "מבול אל-אקצה" (מתקפת השבעה באוקטובר) העלתה את הסוגיה הפלסטינית לרמה חסרת תקדים ופתחה את הדלת להכרה במדינה פלסטינית.
בדברים שנשא בפני הוועידה הלאומית הערבית שהתכנסה בלבנון אמר הניה, כי ישראל נכשלה ביישום יעדיה בגלל העמידה האיתנה של העם הפלסטיני וארגוני המאבק שלו.
לדבריו, ישראל ומנהיגיה כשלו באופן מוחלט בגורם ההרתעה וב"טרור הרעיוני" שלהם, וכן ביישום גירוש פלסטינים, חיסול הכוח הצבאי והחזרת החטופים.
הניה ציין, כי ההישגים הפלסטיניים נשענים גם הלחימה "ההרואית" בשטח, זירות העימות המאוחדות והסינרגיה בניהול המערכה נגד ישראל.
עוד אמר הניה, כי חמאס מסרה פעם נוספת לגורמים המתווכים כי היא אינה מוותרת על דרישותיה, והן: הפסקת "התוקפנות", נסיגה כוללת של צה"ל מרצועת עזה, הסרת המצור, שיקום רצועת עזה ויישום עסקה חליפין "מכובדת" (שחרור אסירים ביטחוניים תמורת החזרת החטופים).
מנהיג חמאס האשים את ישראל בניצול המו"מ להמשך "התוקפנות", ולכן לדבריו הארגונים הפלסטיניים לא יסכימו ליטול חלק במו"מ.
הוא הפנה מסר לאלה המדברים על "היום שאחרי" באומרו, ש"הם יחנקו בחבל של אשליותיהם". הניה קרא לבסס אחדות לאומית פלסטינית על יסוד הקמת הנהגה לאומית מאוחדת בהשתתפות הארגונים החברים באש"ף, הקמת ממשלת הסכמה לאומית בגדה המערבית וברצועת עזה תחת מקור סמכות לאומי ועריכת בחירות כלליות לפרלמנט, לנשיאות ולמועצה הלאומית הפלסטינית.