
המצרכים (10 מנות):
- 2 ביצים
- 30 גרם חמאה מומסת
- כף סוכר
- כפית תמצית וניל
- כוס קמח
- כוס חלב
- כף שמן לטיגון
- רבע כפית מלח
למלוי הבלינצ'ס:
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/2 כוס סוכר לבן
- כפית קינמון
- חופן קטן צימוקים - לא חובה
אופן ההכנה:
תחילה נערבב את מרכיבי המילוי ונניח במקרר לחצי שעה לפחות,
נערבב את מרכיבי הבלינצ'ס ונערבב היטב בעזרת מטרפה עד קבלת בלילה ללא גושים.
נחמם מחבת עם מעט שמן נשפוך מהבלילה שכבה דקה ונטגן דקה מכל צד.
נמלא את הבילנצ'ס במילוי שלנו ונגלגל לצורת "גליל".
נקשט עם אבקת סוכר בהגשה.
לגרסה המלוחה נוריד את הסוכר מהבלילה ומהמילוי - ונוסיף כפית מלח גדושה למילוי.
נחליף את הצימוקים בבצל מטוגן - וקבלנו גרסה מלוחה מושלמת.
חג שבועות שמח!