
פועלת מהר. פחות מ-24 שעות לאחר עזיבתו של מאמן הקבוצה רן קוז'וק שחתם בהפועל באר שבע, הודיעה היום (שני) מכבי פתח תקווה על מינוי מחליף בדמותו של דן רומן.
מחזיקת הגביע הטריה שזכתה בתואר היוקרתי לאחר 72 שנים כשניצחה ביום חמישי האחרון בגמר הגביע שהתקיים באצטדיון בלומפילד שבתל אביב את הפועל באר שבע בתוצאה 0:1 משער בפנדל בדקה ה-86, נאלצה לבצע שינוי מהיר על הקווים ועשתה זאת בהצלחה גדולה עם החתמתו של דן רומן למאמנה.
פתח תקווה כבר חשבה כי מאמנה בחצי השנה האחרונה רן קוז'וק ימשיך בקבוצה, אך הניצחון בגמר הגביע על באר שבע יצר מעין "משחק כיסאות", כאשר מאמן באר שבע אליניב ברדה פוטר במפתיע ובמקומו מונה קוז'וק שגבר עליו בגמר הגביע.
בפתח תקווה שרוצים להחל בהכנות לעונה הבאה מוקדם בשל העובדה כי ישחקו במפעל אירופי, נאלצו לפעול מהר ועשו זאת בהצלחה עם מינויו של שחקן העבר למאמן הקבוצה.
רומן עצמו כבר סיכם כמאמן קבוצת הנוער של מכבי חיפה, אך פנייתה של פתח תקווה והעובדה כי מדובר בקבוצה בוגרת שתשחק במפעל אירופי, גרמה לו לשנות את החלטתו ולבחור בפתח תקווה. לפני רומן, גם מסאי דגו היה מועמד לפתח תקווה, אך זה לבסוף בחר לעמוד בסיכום שלו עם הפועל ת"א כשחתם בשורות הקבוצה שתשחק בעונה הבאה בליגה השניה, הליגה הלאומית.
בדומה לבאר שבע, גם פתח תקווה החתימה את מאמנה החדש לעונה אחת עם אופציה לעונה נוספת, ורומן בן ה-41, ששימש עד עתה כעוזר מאמן והיה מועמד להתמנות למאמן מכבי נתניה במהלך העונה החולפת, יעשה זאת לראשונה כמאמן בוגרים בפתח תקווה.