
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן העניק ריאיון מקיף למגזין טיים שפורסם היום (שלישי) בנוגע לזירות השונות ברחבי העולם לקראת הבחירות לנשיאות והתייחס למלחמה ברצועת עזה ולדיונים בבית הדין בהאג.
במהלך הריאיון נשאל אם כוחות צה"ל מבצעים פשעי מלחמה ברצועת עזה. ביידן השיב: "התשובה היא שזה לא ודאי וזה נחקר על ידי הישראלים עצמם".
עוד אמר על האג כי "אנחנו לא מכירים בו, אבל דבר אחד בטוח, האנשים בעזה, הפלסטינים, סבלו מאוד מחוסר מזון, מים ותרופות והרבה חפים מפשע נהרגו".
ביידן הבהיר: "הרבה מזה קשור לא רק לישראל אלא למה שחמאס עושה בזמן שאנחנו מדברים. חמאס מפחיד את האוכלוסייה".
הנשיא האמריקני הוסיף על אכזריות החמאס והזכיר את ה-7 באוקטובר וסיפר על תיעודי זוועה שראה מיום הטבח: "מה שהם (חמאס) עשו זה גרוע ממה שראיתי אי פעם וראיתי הרבה".
כשנשאל מי אשם בכך שעדיין אין עסקת חטופים, ישראל או חמאס, ביידן השיב בנחרצות: "חמאס. חמאס יכול לסיים את זה מחר".
"ההצעה האחרונה שישראל הציעה הייתה נדיבה מאוד מבחינת האנשים שהיא מוכנה לשחרר, מה הם יתנו בתמורה וכדו'. ביבי נמצא בלחץ עצום בעניין החטופים ולכן הוא מוכן לעשות הכל כדי להחזיר את החטופים".
כשנשאל אם נתניהו מאריך את המלחמה מסיבות פוליטיות השיב: "אני לא מתכוון להשיב על זה, יש סיבות להסיק את המסקנה הזו".

