עוגת גבינה
עוגת גבינהצילום: גיל אבירם

רשת "מאפה נאמן", המובילה את עולם הלחמים, המאפים והקינוחים בישראל מזה עשרות שנים, משיקה קולקציית שבועות חגיגית במיוחד עם מגוון עוגות, קישים, לזניות, בורקסים, פוקאצ'ות ולחמים – לכל אוהבי המתוק והמלוח.

והשנה לראשונה משיקה רשת מאפה נאמן שיתוף פעולה מפתיע ומסקרן עם הבלוגר, המתכונאי ומומחה לפיתוח תוכן קולינרי - רון יוחננוב אשר הרכיב קולקציית קפסולה מתוקה וייחודית לרשת לקראת חג השבועות.

עוגת גבינה לוטוס :

המרכיבים :

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38 אחוז
  • 2 כוסות חלב
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות \ממרח לוטוס
  • 2 חבילות עוגיות לוטוס - ישמשו לתחתית ולקישוט

אופן ההכנה :

להכנת התחתית:

מערבבים חבילה אחת של עוגיות מפוררות עם החמאה המומסת ומשטחים בתבנית

מניחים למשך 50 דקות במקפיא ובינתיים מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם נוקשה יחסית. ואז מניחים על תחתית העוגיות שהוקפאה ומחליקים את חלקו העליון של הקרם למראה אחיד.

ממיסים את ממרח הלוטוס במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהופך לנוזלי ושופכים על הקרם. מטים את התבנית מעט לצדדים עד שממרח הלוטוס מכסה את כל הקרם ומכניסים לקירור במקרר.

מוציאים מהמקרר לאחר כמה שעות כשהעוגה התקשתה מניחים במרכזה קערת פלסטיק עגולה לא כבדה, קטנה מקוטר העוגה, ומפזרים מעליה לקישוט פירורי עוגיות כך שיווצר פס שוליים מקושט. מוציאים את הקערה ומחזירים את העוגה למקרר לעוד מספר שעות.

עוגת גבינה
עוגת גבינהצילום: גיל אבירם

עוגת גבינה קרה עם ג'לי ותותים :

מרכיבים:

  • 250 גר' פתי בר
  • 500 גר' גבינה לבנה

120 גר' חמאה

  • 2 כפות סוכר
  • 500 גר' שמנת מתוקה
  • 3 כפות אינסטנט וניל
  • גרידה מלימון אחד
  • סלסילה בינונית תות שדה
  • 1 ג'לי תות שדה

אופן ההכנה:

טוחנים את הפתי בר והחמאה במגימיקס.

מרפדים תחתית תבנית קפיצית בנייר אפייה ומרססים מעט שמן.

משטחים את הפרורים ומכניסים למקרר לשעתיים וחצי

מקציפים שמנת מתוקה עם ו3 כפות אינסטנט וניל ו-2 כפות סוכר

מוסיפים את הגבינה בתנועות וקצת גרידת לימון

מורחים את התערובת על הבסיס ומכניסים למקרר לכ-4 שעות

חותכים תותים ומסדרים מעל הגבינה.

מכינים את הג'ל חבילה+ 2 כוסות מים רותחים

מערבבים ויוצקים מעל התותים

מימי נאמן שייך, מבעלי רשת מאפה נאמן: "חג השבועות, חג מתן תורה, הינו חג חשוב במסורת היהודית. השנה, יותר מתמיד, החלטנו לציין את שבועות ובגדול, כדי לחדד את חשיבות האחדות בחג החשוב והמיוחד הזה. החיבור עם רון יוחננוב, אחד מאנשי הקולינריה המובילים בישראל, היה טבעי. שילוב כישוריו הייחודיים של רון עם ׳מאפה נאמן׳, הרשת המובילה בעולם המאפים, הוליד קולקציה מפתיעה וטעימה במיוחד של מאכלי גבינה משובחים ועוגות נהדרות המוכרחות לקשט כל שולחן. חג שמח וטעים לכל בית ישראל וכולי תקווה שהחטופים ישובו אלינו במהרה".