
מאז פרוץ המלחמה הפכה מלאכתם של חקלאי ישראל למורכבת הרבה יותר מבעבר, בעיקר עבור אותם שבגזרת הדרום.
רבים מהם יוצאים לעבד את השדות סמוכי הגדר למרות המצב הבטחוני המורכב ,תחת איומי אש ובכל מזג אוויר, ועם זאת את העבודה הזאת, ממש כמו את המנגינה, אי אפשר להפסיק, כי היא שמעניקה ביטחון תזונתי ועצמאות תזונתית לאזרחי ישראל, לצד העמקת הקשר בין העם והארץ.
והנה, דווקא בימים אלה ודווקא ממשק נווה שבחולות חלוצה מגיעה לאזרחי ישראל סדרת ירקות קפואים חדשה מבית הגידול של 'חסלט', שם מספרים על הסדרה החדשה ובה "ברוקולי וכרובית בכשרות מהודרת, מוקפאים בשיא טריותם תוך שמירה על הערכים התזונתיים שלהם".
ב'חסלט עלי קטיף' מדגישים ומזכירים את מקור המפעל בגוש קטיף טרם העקירה. "'חסלט' מגדל ומשווק ירקות עלים, מצוננים וקפואים, כשרים למהדרין. מדובר במפעל שהיה החלוץ בתחום זה של ירקות ללא חרקים, מפעל שכזכור הוקם בכפר דרום שבגוש קטיף והיה מופת של תוצרת חקלאית איכותית בטכנולוגיה ייחודית וחסרת תקדים".
הסדרה החדשה של 'חסלט', שמושקת בימים אלה לקראת חג השבועות, תכלול כאמור ברוקולי וכרובית "הגדלים תוך הקפדה על תנאי גידול מיטביים ועל שימוש בשיטות חקלאיות מתקדמות. התוצרים עומדים ויעמדו ברף גבוה של כשרות מהודרת, טעם טרי ועשיר ממש כמו ירקות טריים שזה עתה נקטפו מהגינה, ערכים תזונתיים גבוהים, עשירים בוויטמינים, במינרלים ובסיבים תזונתיים. את הירקות אין צורך לשטוף. פשוט להוציא מהמקפיא ולהכניס לתנור".
"מדובר", אומרים ב'חסלט', "בשדרוג משמעותי לשולחן חג השבועות, שילוב של טעם, בריאות, אהבת הארץ וערבות הדדית של אזרחי ישראל וחקלאי העוטף".
