
נשיא בית המשפט העליון לשעבר, השופט אהרון ברק, שייצג את ישראל בדיונים בבית המשפט הבינלאומי לצדק הודיע כי יסיים את כהונתו.
ברק ייצג את ישראל בדיונים בתביעה שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל בטענה שהיא מבצעת בעזה 'פשעי מלחמה'.
במכתב לראש הממשלה נתניהו כתב ברק: "שלחתי היום לנשיא בית המשפט הבינלאומי לצדק הודעה על התפטרותי מכהונתי כשופט אד הוק ב-ICJ".
"התפטרותי הינה מטעמים אישיים-משפחתיים. אני מודה על האמון שניתן בי", הוסיף.
נשיא המדינה יצחק הרצוג הגיב: "אני מבקש להודות לשופט אהרן ברק ששימש כשופט בבית הדין הבינלאומי בהאג במינוי של מדינת ישראל בתקופה כ"כ רגישה וחשובה לביטחוננו ועתידנו. תרומתו והשפעתו הסגולית על עולם המשפט בישראל ובעולם הייתה בעלת חשיבות רבה מאד במערכה המשפטית כנגד מבקשי רעתנו".
"נמשיך לעמוד איתנים נגד הרשע, הצביעות ועלילות השקר המוטלות נגד מדינת ישראל וצה"ל", דברי הרצוג.
בדיון שהתקיים לפני כשבועיים בבית הדין נקבע כי ישראל חייבת לעצור באופן מיידי את המבצע ברפיח. ברק היה אחד משני השופטים היחידים שהתנגדו להחלטה.
נשיא בית הדין, השופט הלבנוני נוואף סלאם, הודיע כי השופטים פסקו ברוב של 13 לעומת 2 כי יש לעצור "כל פעולה שעלולה לפגוע באוכלוסייה הפלסטינית". הוא טען כי המצב ברפיח הוא "אסון חמור".