חרדי בכניסה ללשכת גיוס
חרדי בכניסה ללשכת גיוסצילום: חיים גולדברג, פלאש 90

השר לשעבר חיים רמון פרסם את מספרי החרדים שנרשמו למסלול שלב ב' בתחילת המלחמה וביקשו להתגייס, וראה בכך שהתגייסו רק כ-600 מתוך 4,000 הפונים - חיזוק לטענה כי הצבא לא ערוך ולא מעוניין בחרדים.

רביצקי טור-פז מדייקת את הדברים: "לא מדובר ב-'4,000 צעירים', כפי שנכתב בפוסט, אלא בגברים חרדים מעל גיל הפטור (גיל 26), חלקם הגדול בני 30 ו-40 אשר רובם נמצאו לא כשירים רפואית. המסלול אליו פנו הוא מסלול שלב ב', אשר מוציא אותם לשבועיים-שלושה של טירונות ולאחריה לשירות מילואים. ככל שעלינו לברך על התופעה של ההתגייסות החרדית בתחילת המלחמה, שהעידה על חוויה של שותפות גורל ורצון לקחת חלק בנטל, קשה לבוא בטענות אל הצבא אשר זקוק ללוחמים לשדה הקרב. קבוצה של בעלי רצון טוב ללא כושר והכשרה קרביים אשר באה לתקופה קצרה מאד יכולה להועיל לו רק במעט".

לדבריה, "לחיילים המבקשים להיכנס באמת תחת האלונקה נדרש כושר רפואי קרבי, הכשרה משמעותית של מספר חודשים ונכונות לשירות ארוך. הפוטנציאל הזה מצוי בצעירים החרדים בני 18-26, כמעט 67,000 בחורים, אשר לרובם הגדול כשירות רפואית רלוונטית. אך אלה עדיין יושבים בישיבות, ואנו ממשיכים להמתין להם שיבואו להתדפק על שערי הבקו"ם. 220 צעירים חרדים בלבד התגייסו לקרבי בגיוס מרץ".

"הממוצע השנתי עדיין עומד על פחות מ-1,200 צעירים חרדים, אשר כ-70% מהם בוגרי החינוך החרדי שכבר אינם חרדים באורח חייהם", סיכמה רביצקי טור-פז.