עין יהודה
עין יהודהצילום: רשות פיתוח מקרקעי ישראל

נפתח מחדש עין יהודה, המוכר גם בשם עין הנצי"ב. המעיין שהוכרז כגן לאומי נסגר בשנים האחרונות למבקרים לצורך פרוייקט שיקום ופיתוח בשטח הגן המתפרש על כ-15 דונם.

במסגרת הפרויקט, גודר שטח הגן הלאומי ונוקה מפסולת ומינים פולשים, במקום נשתלו מיני צמחייה מקומית ונדירה, המעיין שוקם באופן יסודי לשימור מערכות אקולוגיות, מגוון בע"ח וצמחייה מקומית והוסדרה קליטת המבקרים באופן שישמור על המעיין וסביבתו. בנוסף, תוחם אזור "אל געת" בגן לשימור צמחייה מקומית לטובת שיקום המערכת האקולוגית הרגישה של בית הגידול הלח במעיין.

כעת, עם פתיחתו המחודשת, המבקרים ייהנו משבילי הליכה מונגשים ונוחים למעיין, כניסה בטיחותית לבריכות עם שירותי הצלה בבריכה העמוקה.

חלקו המזרחי של הנחל הורחב והוא כולל בריכת שכשוך רדודה לילדים ופעוטות ומפלון מים שוצף. להנאת המבקרים, הוקמו פינות לפיקניק, מנוחה ופנאי, הוקמה מבואת כניסה עם מרכז שירות למטיילים, מלתחות ושירותים ציבוריים, חניון רכבים מוסדר וכמו כן הוסדרה נקודת מוצא לטיול רגלי ואופניים באזור.

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל: "אנו שמחים על פתיחתו הרשמית המחודשת של הגן הלאומי עין יהודה בעמק המעיינות. מדובר בפרוייקט אחד מבין רבים בהם רמ"י באמצעות הקרן לשמירה על שטחים פתוחים משקיעה רבות בשיקום, פיתוח והנגשה של אתרי טבע, נוף ומורשת תוך התחשבות במאפיינים היחודיים של המקום והגנה על הסביבה, החי והצומח כך שכולנו נוכל ליהנות מהטבע היפה של ארצנו שנים קדימה".