מצרכים:
- 12 דפי לזניה
לקערה א':
- 520 גרם עגבניות מרוסקות (3/4 קופסת שימורים גדולה)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 צרור בזיליקום טרי קצוץ
- חצי כוס מים רותחים
- 4 שיני שום כתושים
- כפית סוכר
- כפית אורגנו
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
לקערה ב'
- 1 קופסת גבינה לבנה (250 גרם)
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- חצי כוס גבינה מגורדת לשכבה העליונה
- חופן זיתים - לא חובה
אופן ההכנה:
תחילה נשמן תבנית מתאימה ונניח שכבת דפי לזניה בתחתית - 3 דפים
נערבב את כל המצרכים של קערה א' ונניח בצד
נערבב את כל המצרכים של קערה ב' ונניח בצד
נשפוך שליש מקערה א' מעליה שליש מקערה ב' ואז דפי לזניה
מעליהם שליש נוסף של קערה א' ואז שליש נוסף של קערה ב' ודפי לזניה
ניצור שכבה נוספת בסדר הנ"ל ונפזר את חצי כוס הגבינה מלמעלה
נאפה מכוסה בתנור על 180 מעלות למשך 35 דקות
נסיר את הכיסוי ונאפה ל10 דקות נוספות נקשט בבזיליקום טרי ונגיש
בתאבון וחג ביכורים שמח!