ח"כ אביגדור ליברמן
ח"כ אביגדור ליברמןצילום: דוברות

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן התייחס בפתח ישיבת הסיעה היום (שני) לחוק הגיוס המסתמן וכן לפרישת המחנה הממלכתי מהממשלה.

בפתח דבריו הבהיר: "לא חושב שמישהו מאמין כי אביגדור ליברמן יצטרף לממשלה הזאת".

"הפעולה היחידה שדרושה כדי לחזק ולשפר את המצב היא - החלפת ראש הממשלה והחלפת הממשלה, בכנסת הקיימת או דרך הבחירות".

"ממה שאני רואה, ראש הממשלה לא רוצה להכריע ולא מסוגל לקבל החלטות. הדבר היחיד שהוא עושה זה למשוך זמן ולפגוע בהרתעה הישראלית ובחוסן הלאומי שלנו".

על חוק הגיוס אמר: "להביא היום חוק השתמטות על רקע צו שלישי למילואימניקים שקורסים תחת הנטל מאז השבעה באוקטובר, לקדם חוק שפותר חלק מהאוכלוסייה לתרומה כלשהי לחברה ולביטחון של מדינת ישראל, יהווה פגיעה בחוסן הלאומי ועלול לפרק את החברה הישראלית כולה".

"אני קורא לח"כים מהליכוד שיפעלו היום בלילה בהתאם למשנתו של ז'בוטינסקי וערכי המחנה הלאומי והתנועה הציונית, ולהצביע בהתאם לאינטרסים של מדינת ישראל ולא בהתאם לאינטרסים קואליציוניים צרים. צריך להבין שאחרי השבעה באוקטובר אנחנו במציאות אחרת וכל אחד חייב לתרום את חלקו על מנת לחזק את ביטחונה וחוסנה החברתי של מדינת ישראל".