בלינצ'ס פיסטוק
בלינצ'ס פיסטוקצילום: שלומי בן שלום

בלינצ'ס פיסטוק מתוק של השף שלומי בן שלום.

חג השבועות מזכיר לי את הילדות המתוקה, תרתי משמע. כל מה שצריך בחג השבועות הוא מאכל אחד טוב שימתיק ויעלה זיכרונות של בית שיעלה בנו את הילדות בחזרה.

מצרכים:

מתכון ל 15 מנות

לבלילה:

  • 210 גרם קמח מנופה
  • 100 גרם סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • כפית מלח
  • 1 ביצה L
  • 1 כוס חלב
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 100 מיליליטר מים

למילוי:

  • 70 גרם מחית פיסטוק טהור
  • 1 קופסה 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 מיליליטר שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

מערבבים את כל חומרי הבצק בעזרת מטרפה/מיקסר, עד שאין גושים. רצוי לסנן.

מחממים מחבת טפלון שטוחה לטמפרטורה של כ-80 מעלות.

עם מצקת יוצקים עיגולים דקים שעוטפים את המחבת כולה.

מטגנים בכל פעם בלינצ'ס אחד משני צדדיו כ - 2 דקות כל צד על אש נמוכה .

מסדרים את כל הבלינצ'סים בערימה בצלחת.

מערבבים את מרכיבי המילוי במיקסר למשך 2 דקות עד לקבלת מרקם אחיד וקליל.

מניחים במרכז כל אחד מהבלינצ'ס את המילוי עם שוליים נקיים ומגלגלים לרולים.

רצוי להגיש לצד שמנת מתוקה מוקצפת ,פיסטוקים קלויים ולבצוק אבקת סוכר.

בתאבון!

מסעדת פלומינו - האיטלקית הירושלמית מתחדשת בתפריט קיץ חדש, ומאחלת יחד עם השף שלומי בן שלום חג שבועות שמח ובשורות טובות לכל עם ישראל.