
הממשלה תדון ביום ראשון בחוק להארכת שירות המילואים והעלאת גיל הפטור.
בכאן חדשות דווח כי השרים קיבלו הודעה כי הממשלה תדון בחוק שיאפשר שחרור משירות לחייל שאינו קצין במילואים בגיל 41 במקום 40, וגיל הפטור לקצין יוארך גם הוא ל-46 במקום 45.
מליאת הכנסת אישרה ביום שלישי בלילה להחיל דין רציפות על תיקון להצעת חוק שירות ביטחון שנוגע לשילוב תלמידי ישיבות בצבא. 63 חברי כנסת תמכו בהצעה ו-57 התנגדו. ההצעה הועברה לדיון בוועדת החוץ והביטחון לצורך המשך הכנתה לקריאה השנייה והשלישית.
ע לפי הצעת החוק, יבוסס מתווה חדש לגיוסם של תלמידי ישיבות ובוגרי מוסדות חינוך חרדים תוך עידכון יעדי הגיוס, הצבת יעד עליה שנתי והגדרת השלכות כלכליות במקרה של אי עמידה בו.
כמו כן, מוצע במתווה להפחית את הגיל הנדרש לקבלת פטור משירות סדיר לאחר דחיית שירות. בנוסף, מוצע לאפשר שירות סדיר מקוצר לצד השתתפות בהכשרה תעסוקתית או שירות לאומי.