מארינה מקסימיליאן
מארינה מקסימיליאןצילום: שי פרנקו

בחודשים האחרונים הזמרת מארינה מקסימיליאן זוכה להסתובב בארץ ולשיר לאנשים ברגעים הכי קשים של חייהם.

"שרתי בלוויות באזכרות במחלקות שיקומיות", היא משתפת, "לאנשים שאיבדו את בתיהם, את יקיריהם. לראות את האנשים החזקים ביותר מרשים לעצמם ,בזכות המוסיקה, סופסוף לבכות להרגיש להתנחם".

"זכיתי לשיר ללוחמים שלוקחים הפסקה בין לחימה ללחימה, לילדים ששרדו את הנורא מכל, למשפחות שמצפות ליקיריהן", מוסיפה מקסימיליאן. "זכיתי לשיר בבתי חולים למשוקמים ולפצועים בהרדמה. זכיתי לראות חייל בתרדמת שהשירים שהוא אוהב גרמו לו להגיב! אחד הרגעים הכי מטורפים שחוויתי בחיי. להיות הכי חשופה ואמיתית בלי איפור, בלי במה, רק מוסיקה ומפגש בין אנשים".

כעת, רגע לפני שיוצא אלבום חדש, מארינה הרגישה שהדבר הנכון יהיה לשחרר נגיעה מתוך הרגעים הבלתי נשכחים האלה, והתוצאה היא ביצוע פסנתר מרגש ל'הלב שלי בבית'.

"'הלב שלי בבית' הוא שיר שנכתב בשומר חומות בזמן שאני משקרת לבנות ומספרת להן שכל המשפחה עוברת לממ"ד למסיבת פיג'מות. לא טילים ולא אזעקות, רק אמא שרוצה לתת לילדים שלה את חיי הילדות והתום שמגיעים להם".

"מתפללת כל רגע לחזרתם של החטופות והחטופים. ולימים טובים יותר", חותמת הזמרת את דבריה.