גרמניה פתחה את טורניר היורו הנוכחי עם תבוסה שהנחילה לסקוטלנד בתוצאה 1:5 וספרד הביסה את קרואטיה בתוצאה 0:3, ובכל זאת, הערב (שלישי) משחק שהסתיים רק בתוצאה 1:3 הוא זה שהיה עד כה למשחק הטוב ביותר בטורניר היורו היוקרתי.
כי משחק טוב הוא לא רק כמות שערים אלא גם האיכות שלהם. כי משחק טוב הוא גם הסיפור שלפני שריקת הפתיחה וכל מה שקורה מסביב.
וכך היה הערב, כאשר טורקיה וגיאורגיה נפגשו למשחק במסגרת בית ו' של היורו, באצטדיון שבדורטמונד.
עוד טרם נשרקה שריקת הפתיחה, החלו עימותים בין שני מחנות האוהדים ואם זה לא מספיק אז גשם סוער שירד בגרמניה יצר דליפות בגג האצטדיון והצפות בתעלות הניקוז ביציעים. ועדיין, כל זה לא הפריע ורק תרם לאחד מהמשחקים הטובים ביותר עד כה ביורו 2024.
טורקיה נהנתה מתמיכת קהל רב שהניפו דגלי אש"ף וצעיפים ביציעים כתמיכה במחבלים מארגון הטרור חמאס ובעזה, למרות איסור מפורש של ארגון הכדורגל האירופי אופ"א. בדקה ה-25 חגגו אלה עם שער יתרון אדיר מהאוויר של מולדור. אחרי 2 דקות טורקיה כבר רצה לחגוג יתרון כפול אך השער נפסל.
לא עברו 5 דקות וגיאורגיה היא שחגגה עם שער שיוויון במה שהיה שערה הראשון אי פעם בטורניר היורו. הפעם היה זה תורה של גיאורגיה כמעט ולחגוג שער שני במשחק, אך החמיצה ושתי הנבחרות ירדו להפסקת המחצית בתיקו 1:1.
בדקה ה-65 הגיע הרגע הגדול של הטורניר עם השער היפה ביותר, זה שעשוי להיבחר לשער הטורניר כאשר ארדה גולר, שחקנה הצעיר של ריאל מדריד הרעיד את רשת גיאורגיה עם בעיטה אדירה לחיבורים והקפיץ את עשרות אלפי האוהדים הטורקיים.
שער זה של גולר הפך אותו לשחקן הכי צעיר שכובש בבכורה שלו ביורו כשהוא רק בן 19 ו-114 ימים. בכך שבר גולר את שיאו של לא אחר מאשר כריסטיאנו רונאלדו הפורטגלי שבעצמו שיחק בעבר במדי ריאל מדריד כשכבש את שער הבכורה שלו במדי פורטוגל ביורו בגיל 19 ו-128 ימים בבכורה ביורו 2004.
גיאורגיה עוד קיוותה להשוות פעם נוספת ואף הייתה לא רחוקה מכך, אך נעצרה במשקוף ושילמה על כך ביוקר עם שער נוסף שספגה עמוק בתוך תוספת הזמן של המשחק, בדקה ה-97.
זה נגמר עם ניצחון טורקי בתוצאה 1:3 במשחק שהיה הטוב ביותר עד כה בטורניר היורו הנוכחי.