טרסה וולדורף אסטוריה
טרסה וולדורף אסטוריהצילום: דניאל לילה

מלון וולדורף אסטוריה ירושלים מציג את המקום הקולינרי המושלם לדרינק ולחוויה לילית באוויר הירושלמי: בר הקיץ - הטרסה

בר הקיץ על גג מלון וולדורף אסטוריה שודרג וכולל תפריט חדש עם מנות לשיתוף מהמטבח העכשווי - ים תיכוני, עשויות מחומרי הגלם הטובים ביותר בניצוחו של השף איציק מזרחי ברק, תפריט אלכוהול מוקפד ויוקרתי בשיתוף מזקקת מקאלן וקוקטיילים מיוחדים.

THE TERRACE - הטרסה, בר הקיץ של מלון וולדורף אסטוריה ירושלים, ששודרג נפתח ב-6\3 בטרסה של הקומה הרביעית שבמלון, מציע חווית בילוי לילי מול נוף ירושלמי אורבני במיטבו. המקום מקפיד לעבוד עם חומרי גלם מקומיים, טריים ואיכותיים, כאלה המשקפים את ידו ומטבחו של השף הראשי של המלון, איציק מזרחי ברק ותוכנן תוך שמירה קפדנית על האיכות המאפיינת את הרשת היוקרתית.

התפריט החדש כולל מנות נפלאות מהמטבח העכשווי- ים תיכוני, תפריט אלכוהול איכותי עם מבחר רחב של משקאות יוקרתיים וקוקטיילים מיוחדים שנרקחו יחד עם מותג הסינגל מאלט המוביל The Macallan שחוגג השנה 200 להיווסדו.

תפריט האלכוהול החדש כולל, בין היתר, מסע מקאלן שנבנה במיוחד לבר הטרסה ומשלב מהדורות מוגבלות מבית המזקקה.

לחובבי הסיגרים מחכה תפריט סיגרים יוקרתי לבחירה.

מדובר בחוויה יוצאת דופן המתאימה לכל אחד.

הטרסה מעוצב בסגנון גן ים תיכוני, עצי זית מקומיים, פרחים ועציצים רבים מהדרים את המקום, רצפת דק מיוחדת ורהוט גן אקסקלוסיבי. המקום מואר בתאורה ייחודית הגורמת להענקת אווירה הרמונית לאורחים, תוך מחשבה על הפרטים הקטנים. במקום מטבח ובר פתוחים המשקיפים אל הסועדים, כך שתינתן חוויה קולינארית עשירה ובלתי נשכחת תחת שמי ירושלים. תפריט האוכל של המקום מתאפיין במנות איכותיות לחלוקה העושות שימוש בחומרי גלם טריים, דוגמת ירקות שורש ועשבי תבלין, אותם רקח שף המלון איציק מזרחי ברק. מחירי המנות בין 40 ₪ ועד 95 ₪.

התפריט מאוד מגוון ועשיר ונותן מענה לכל סוגי האוכלוסיות, מנות טעימות מאוד וטריות הנעשות על המקום על ידי הצוות המקצועי והמסור.

אנחנו מאוד נהננו וממליצים מכל הלב, אל תוותרו על מנת הספייריבס טלה מפורק! ועל פאי הפיסטוק המשגע!

חוויה ירושלמית משכרת חושים! הטעמים הנוף והשירות האדיב.

מתכון לקבב דג ים של שף איציק מזרחי ברק

מצרכים:

  • 200 גרם דג ים לבן ללא עור טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור עירית קצוצה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה מערבבים את כל החמרים מכניסים למקרר לכשעה לתת למסה לנוח

מוציאים מהמקרר מערבבים ויוצרים קבב מסדרים על תבנית תנור עם נייר אפיה

מכניסים לתנור שחממנו ל 180 מעלות לפרק זמן של כ 10 דקות בודקים שמוכן מוציאים

לרוטב פלפלים:

  • 2 גמבה צלויה על להבה גלויה או בתנור חותכים ללא הגרעינים
  • 2 עגבניות צלויות על להבה או בתנור
  • 1 בצל לבן צלוי על האש או בתנור
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

מכניסים למעבד מזון טוחנים למרקם חלק

לתוך צלחת מוזגים בעזרת כף את רוטב הפלפלים מעל מניחים את קבב הדגים ומגישים

בתאבון!

טרסה וולדורף אסטוריה
טרסה וולדורף אסטוריהצילום: דניאל אנד פוד

קצת על מזקקת מקאלן - מזקקת מקאלן, הוקמה בשנת 1824 על גבעה קטנה מעל נהר ספיי בצפון-מזרח סקוטלנד על ידי אלכסנדר ריד, שזכה להיות מהראשונים שקיבלו אישור חוקי לזקק וויסקי. מאז ועד היום, במשך 200 שנים, מתפארת המזקקה במוניטין יוקרתי בזכות ערכי היסוד של המותג: ייחודיות, יצירתיות, אמנות, מורשת וקיימות. כל בקבוק ויסקי סינגל מאלט מגלם בתוכו את השליטה הייחודית של המזקקה בחומרי הגלם שיוצרים יחד תזקיק מדויק. ההשפעה הגדולה ביותר על הסינגל מאלטים הנחשקים של מקאלן הן חביות השרי המיושנות העשויות עץ אלון, מהן מקבל הוויסקי את הטעמים, הארומות והצבע הייחודי שלו.

הקיץ וולדורף אסטוריה ומזקקת מקאלן מזמינים את האורחים של הטרסה בוולדורף אסטוריה למסע טעימות ייחודי של הסינגל מאלט המוביל בעולם על גג המלון הטוב בישראל ובין היתר ניתן לטעום את המהדורה המוגבלת A Night On Earth שנוצרה בהשראת ראש השנה הסקוטי. את ה Classic cut במהדורת 2022 וגולת הכותרת: Rare Cask אשר התיישן בחביות המשובחות והנדירות ביותר במחיר מיוחד של 450 ₪ .

מנכ"ל וולדורף אסטוריה, אבנר און מציין: " לרגל חגיגות העשור של המלון יפתח בר הקיץ הטרסה בקומה הרביעית במלון וולדורף אסטוריה ירושלים, כבר בתחילת יוני עם תפריט חדש ומשודרג, זאת במטרה לתת מענה לקהל הרחב לחוויית בילוי לילית איכותית תחת האוויר הירושלמי. מטרתנו היא לאפשר לכלל אורחי העיר ירושלים ותושביה, ליהנות מאיכות השירות והסטנדרטים הגבוהים הידועה של הרשת, גם לאלו שלא נמנים על אורחי המלון.

כמלון שזכה בתואר המלון המוביל הטוב בישראל לשנת 2024 חשוב לנו לאפשר לקהל הרחב, בעיקר בימים אלה, לקחת אתנתחא וליהנות מכלל האפשרויות שהמלון מציע כולל בר המסעדה, המסעדה החלבית שלנו, ארוחת הבוקר והספא שלנו. אנו מאמינים כי הטרסה תמשוך אליה מבקרים רבים מתוך העיר ומחוצה לה שיהנו מהחוויה המשולבת של אוכל טוב, אלכוהול איכותי, רמת שירות של וולדורף אסטוריה, אווירה ומזג אויר ירושלמי קריר ומרענן שאין שני לו".