
יהודי בריטניה בסחף לכיוון מפלגת הלייבור. הג'ואיש כרוניקל הבריטי ערך סקר בקרב יהודי בריטניה, לקראת הבחירות הכלליות שיתקיימו ב-4 ביולי.
הסקר מעלה תנודה משמעותית בקרב היהודים לכיוון מפלגת הלייבור בהנהגת קיר סטארמר. 33 אחוזים ממשתתפי הסקר היהודים אמרו כי יצביעו עבור סטארמר ומפלגת הלייבור, עלייה דרמטית לעומת 9 אחוזים בלבד שאמרו כי יתמכו בלייבור תחת הנהגתו של ג'רמי קורבין בשנת 2019.
קורבין נחשב כאנטישמי מוצהר והתבטא פעמים רבות נגד ישראל ובעד הפלסטינים. 42 אחוזים מיהודי בריטניה שלקחו חלק בסקר אמרו כי הם מתכוונים להצביע למפלגה השמרנית בראשות ראש הממשלה רישי סונאק, אך מדובר בירידה משמעותית לעומת 64 אחוזים שאמרו כי יעניקו את קולם לשמרנים תחת הנהגתו של בוריס ג'ונסון הפרו-ישראלי, שגם ביקר בישראל זמן קצר לאחר טבח 7 באוקטובר.
רק 6 אחוזים מיהודי בריטניה יעניקו את קולם למפלגה הליברל-דמוקרטית, ירידה משמעותית לעומת 21 אחוזים שאמרו כי יעשו כך בשנת 2019. עורכי הסקר של הג'ואיש כרוניקל גם שאלו את יהודי בריטניה מהם הנושאים החשובים ביותר עבורם במערכת הבחירות הנוכחית שתתקיים בעוד שבועיים בממלכה. 23 אחוזים אמרו כי "יוקר המחיה" הוא הנושא החשוב ביותר עבורם, בעוד 19 אחוזים נקבו ב"אנטישמיות".
שירותי הבריאות הממלכתיים זכו ל-15 אחוזים בעוד 11 אחוזים מיהודי בריטניה אמרו כי "מלחמת ישראל בחמאס" היא הנושא החשוב ביותר עבורם לקראת הבחירות הקרובות. פרשנים בבריטניה אמרו כי תוצאות הסקר המצביעות על סחף בקרב הבוחרים היהודים לטובת מפלגת הלייבור נובע בעיקר מהעובדה כי האוכלוסיה היהודית בבריטניה היא מבוגרת, עם שליש מהמצביעים היהודיים מעל גיל 65.