מאות בני משפחה וחברים ליוו למנוחות היום (ראשון) בבית העלמין הצבאי הר הרצל בירושלים את רס"ל במיל' יקיר טייטלבוים בן ה-21 שנפל בקרב בצפון רצועת עזה.
סא"ל יהונתן מאיר ספד בשם צה"ל: "אין מילים שיכולות לתאר את הכאב העצום. יקיר נהרג בצהרי יום שישי כאשר לחם ברצועת עזה. הוא התגייס לשירות קרבי כמעט לפני שלוש שנים. עוד לפני גיוסו שאף להגיע לשירות משמעותי בחיל השיריון. בתפקידו פעל כמפקד טנק. מפקד ערכי ואחראי, פעל בנחישות, חתר למגע באומץ לב".
אמא של יקיר, מרסי, ספדה וסיפרה כי כבר בגיל 15 חתם על כרטיס אדי ושיכנע את חבריו להצטרף. "הגוף המתוק שלו כעת הציל הרבה נתרמים והרבה מהאיברים שלו יהיו עכשיו חלק מאלו שצריכים אותם. במיוחד לחיילים".
היא שיתפה: "הוא סיים מסכת אבות, הוא לימד את 'אמור מעט ועשה הרבה', יקיר לא אמר שום מילה עד שהיה בן 3, הוא לא דיבר. האישיות שלו הראתה שהוא יודע מה הוא רוצה מהחיים, איך לעשות טוב לעולם, מה לעשות טוב לעולם. הקב"ה לוקח את הטובים ביותר, הטובים מהטובים ביותר".
יהודה, אביו של יקיר, ספד: "יקירוש, הבן יקיר לי, קשה מאוד לתאר, לחשוב, הכל מרגיש מחוץ לדמיון. אני רוצה להודות לה' קודם כל, ה' נתן, ה' לקח, יהיה שם ה' מבורך. הקב"ה, חוס ורחם אלינו. ה' אוהב אותנו, הוא נתן לנו מתנה, נתת לנו מתנה 22 שנה, ראינו את יקיר שלם, שליו, מחייך. ככה נפרדנו ממנו".
הוא סיפר על בנו: "למכינה לא התקבלת, רצית עין פרת ולא התקבלת, מה הם חשבו? שוויתרת? חרפת, שיגעת, ובסוף התקבלת".
עוד הוסיף כי הדפיקה בדלת נשמעה בזמן הדלקת נרות שבת. "זה היה זמן שיקיר אהב בין השמשות. שקעת לעולם הבא ואנחנו שקענו למרה ולשכול", ספד.
"אתה הלכת כי רצית להילחם למען ארץ ישראל, מדינת ישראל, עם ישראל", אמר אביו. "בני היה רוצה שאומר כאן - עם ישראל חי. יש מחלוקות, אבל אם אנחנו בעם ישראל כולם, לא נבין שהשנאה תחרב את הבית שלנו - בסוף לא נהיה פה".
בהמשך פנה לתלמידי הישיבות: "אלו שלומדים תורה - בבקשה תתפללו לעילוי נשמת יקיר שלנו, אנחנו נחגוג את חייו, אנחנו נזכור את יקיר".
אחיו של יקיר, מאיר, ספד: "הצבי ישראל על במותיך חלל, איך נפלו גיבורים. צר לי עליך אחי, איך נפלו גיבורים. ריבונו של עולם, כאן מהמקום הקדוש הזה, הנורא הזה, אני מבקש ממך ריבונו של עולם, 'את אחיי אנוכי מבקש, הגידה לי איפה הם רועים', איפה אחי רועה, איפה האנשים כאן רועים, ולמה הם הולכים?".
הוא שיתף בכאב ובתחושות: "בחיים לא העלנו על דעתנו את המציאות שאח צריך לקבור אח ושיהיו עוד משפחות שכולות ואנחנו נהיה במעגל הזה. זו מורכבות גבוהה מדי. אחי יקיר איננו, המשפחה שלנו איבדה אותך, זה מורכב לי, באמת מורכב לי".
"ביום שישי הייתי בבסיסי כמה דקות לפני שבת, עישנתי סיגריה עם חבר שלי, לא יודע למה, דיברנו עליך. חבר שלי שאל אותי ואני אומר לו 'אנחנו יושבים פה בצפון הרצועה, אחי פה לא רחוק נלחם. סיפרתי על הקשר שלנו. אחי יקיר כל היום נלחם".
עוד אמר כי היה עם מטרה אחת מול העיניים: "לנצח. להביא אמת לעולם, להכריע את האויב האכזר והארור. יקיר זכה להרוג עשרות מחבלים".
בנוסף, סיפר כי ראה שתמונת הנושא של אחיו הייתה תמונתו של כפיר ביבס. "יקיר אמר שעל זה אנחנו נלחמים, על התינוקות, על העם, להחזיר את הכבוד שלנו שנגזל בשמחת תורה. לנצח אחת ולתמיד את כל הרשעים הנאצים האלה - כך הוא נכנס ללחימה".
מאיר הוסיף: "שמותך יביא את רצונך האמיתי לניצחון ולמחיקה של האויב מעל פני האדמה. לכן אנחנו קוראים פה היום לכל נבחרי הציבור, מקבלי ההחלטות, לדרגים הצבאיים - תורכם להוכיח לנו שיקיר לא נפל לשווא - שנפילתו של נקמה. תפסיקו להיות פחדנים, לפחד מהאמת, לפחד לנצח, תתעוררו, מספיק לעם ישראל. די".
לסיום פנה ואמר: "במה אתם מתעסקים? העברת משאיות? האם יש חפים מפשע? שג'אעייה הייתה צריכה להיות לפני הרבה שנים דיונות. אותו נאצי עכבר שפגע בו לא היה צריך בכלל להיות חי. לא הוא ולא כל השכונה שלו".
תכלת, אחותו של יקיר, ספדה ואמרה: "כמו שכבר צוין, היום ה-30.7, יום הולדתו ה-22 של יקיר. איך אפשר לדבר עליך יקיר בלשון עבר? איך זה קרה ברגע אחד קטן? יקיר הוא הבחור האולטימיטבי, אין לי חברה עכשיו שחשבה שהוא לא חתיך, אדם כל כך עקשן שאי אפשר להתווכח איתו, יקיר הוא ההשראה שלי, אני תמיד הולכת בדרך שלו, בצל שלו, אנחנו מאוד דומים באופי, בדעות, בחשיבה - הלוואי והייתי יכולה להיות יותר טובה אליך. לאהוב כמו שאתה אוהב".
היא הוסיפה: "יש המון שאפשר לומר על יקיר. אני פשוט לא יודעת איך. איפה להתחיל, עצם העובדה שקוראים לו יקיר, דבר שכל כך יקר לנו, יקר לכולם. הסטטוס של יקיר בווטסאפ שנשאר מ-2020 - 'הזמן קצר ואהבה מרובה', יקיר הוא אדם אהוב ואוהב. בזמן הכל כך קצר שהיה לו - האהבה באמת הייתה מרובה".
מחנכו של יקיר, הרב שלומי דהן, ספד: "תמיד היית הבחור יפה התואר, כמו מרגלית יקרה, טוב לב, אני לא מאמין שאנחנו נמצאים כאן. רק לפני שבועיים רקדנו יחד בחתונתו של חברנו אליהו. אנחנו כבר לא נזכה לרקוד בחתונה שלך".

